POSERER: Tidligere Top Gear-porgramleder Jeremy Clarkson poserer ved en sør-afrikansk taxi før en opptreden i Johannesburg i juni. FOTO: AFP  / STEFAN HEUNIS
POSERER: Tidligere Top Gear-porgramleder Jeremy Clarkson poserer ved en sør-afrikansk taxi før en opptreden i Johannesburg i juni. FOTO: AFP  / STEFAN HEUNIS

Nå jobber Clarkson for Top Gear igjen

Den populære programlederen skal være med i én siste episode. 

Jeremy Clarkson har hjulpet BBC med å fullføre Top Gear-serien som ble trukket da den populære programlederen fikk sparken tidligere i år. 

Dette melder britiske Mirror

Har spilt inn kommentar

Clarksons kontrakt med BBC ble ikke fornyet etter han skal ha fysisk og verbalt angrepet produsenten av Top Gear, Oisin Tymon. 

Nå ser det imidlertid ut til at fansen fortsatt har noe å glede seg til.

Tidligere denne måneden var den tidligere programlederen tilbake hos BBC. Denne gang bidro han med en såkalt voiceover-kommentar til en spesialepisode. Programmet vil inneholde innslagene fra de gjenværende episodene av den populære serien.

Opptakene ble spilt inn før Clarkson fikk sparken, men er så langt ikke sendt på TV.

– Fikk ikke betalt

Den britiske kringkasteren bekrefter at Clarkson har spilt inn en voiceover, og at denne skal brukes i forbindelse med materiale som så langt ikke er publisert.

– Han har gjort en voiceover for Top Gear. Han kom inn til BBC. Han fikk ikke betalt for å gjøre dette, sier en talskvinne for BBC til Mirror

– Selv om dette skjedde etter at kontrakten hans ikke ble fornyet, faller dette under hans gamle kontrakt. Han er ikke utestengt fra å vises på BBC, legger hun til. 

I episoden får Clarkson og hans to medprogramledere, James May (52) og Richard Hammond (45), ett budsjett på 250 britiske pund, noe som tilsvarer 3000 norske kroner. For pengene skal de kjøpe hver sin SUV, og deretter ta fatt på en rekke utfordringer. 

– Det var min egen dumme feil

Sparkingen av Jeremy Clarkson har fått svært stor oppmerksomhet. I forrige måned snakket den avskiltede programlederen ut i et intervju med Chris Evans på BBC Radio 2.

– Jeg var veldig lei meg, men det var min egen dumme feil. Jeg har ingen andre å skylde på enn meg selv. Top Gear var på mange måter min baby, og jeg elsket det programmet. Plutselig skal du ikke gjøre det mer, og det føles som et stort tomrom, sa Clarkson i intervjuet.

Britiske medier har også tidligere rapportert at «Top Gear»-trioen skal være i samtaler med Netflix om lanseringen av deres splitter nye bilshow.