– Jeg har to ord: Stephen Curry

LeBron James er kanskje kongen. Men NBA-finalene er i ferd med å bli avgjort av en annen spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 104-91 (3-2 i kamper):

Da LeBron James ledet Cleveland Cavaliers til to strake finaleseirer, og 2-1 i kamper over Golden State Warriors, slet Stephen Curry med å treffe med skuddene sine.

Australske Matthew Dellavedova ble hyllet for å stresse Warriors-stjernen.

Men de fleste visste at Dellavedova ville bli sliten av å gi 110 prosent hele tiden. Og at Curry ville begynne å senke trepoengere.

I de to siste kampene har det vært Curry-show.

Og det hele ble i realiteten oppsummert da Curry fintet Dellavedova, først den ene veien, så den andre, før han satte en trepoenger i kurven til 96-86 til Warriors.

– Det var et morsomt øyeblikk, men det betyr ikke noe – jeg vil trolig ha et bedre svar på det spørsmålet når vi har vunnet mesterskapet – men det er bare spillere som holder trofeet i hendene som har signaturøyeblikk, sa han til NBA.com etter kampen.

For etter 104-91 i kamp fem i Oakland, så leder nå Warriors 3-2 i kamper. De er en seier unna å ta sin første NBA-triumf på 40 år.

«King James» bar nok en gang Cavs på sine skuldre. Med 40 poeng, 14 returer og 11 assists, så var det hans andre trippel-dobbel i finaleserien.

Og han har ikke gitt opp håpet om å vinne tittelen.

– Jeg har troen, for jeg er den beste spilleren i verden, sier han.

Få er uenig i det, men Curry og lagkameratene bryr seg ikke så mye om at James scorer mye poeng.

– Han kommer til å ha ballen mye. Men vi må holde oss til planen. Vi må ikke miste motet hvis han treffer med skuddene. Han kommer til å gjøre det. Men i løpet av 48 minutter så håper vi at vi sliter ham ut og gjør det tøft for ham, sier Curry.

Og selv om James har vært på sitt aller beste i finaleserien, så fulgte Curry opp med 37 poeng i nattens kamp. Og lagkameratene er ganske sikker på hvem som kommer til å avgjøre NBA-finalene.

– Jeg har to ord: Stephen Curry, sier Klay Thompson.