LANG VEI TIL VM 2018: Norge møter tre antatt sterkere lag i kvalifiseringspuljen til VM i Russland.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LANG VEI TIL VM 2018: Norge møter tre antatt sterkere lag i kvalifiseringspuljen til VM i Russland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Norge rangeres på nivå fire i VM-kvalifiseringen

Tøff vei til VM i Russland for Per-Mathias Høgmos menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske herrelandslagets svake resultater det siste året gjør at Per-Mathias Høgmos mannskap kun havner på seedingsnivå fire når kvalifiseringsgruppene til VM i 2018 trekkes.

Det betyr at Norge kan vente seg meget tøff motstand på veien mot sluttspillet i Russland. I verste fall venter en gruppe hvor både Tyskland, Frankrike og Sverige er motstandere.

Trekningen av VM-kvalifiseringsgruppene skjer 25. juli. I potten ligger de 52 UEFA-nasjonene delt inn i seks seedingsnivåer, som tar utgangspunkt i FIFA-rankingen. Neste gang FIFA-rankingen offentliggjøres er 9. juli, og det er denne som blir utgangspunktet for seedingen.

Norge er nå på 64.-plass på rankingen, og har siden den ble offentliggjort spilt 0-0 mot både Sverige og Aserbajdsjan. Ifølge nettstedet football-rankings.info hadde Høgmos mannskap uansett liten sjanse til å havne på et annet seedingsnivå.

ESPN har finregnet på hvordan rankingen nå vil se ut, og deretter funnet ut hvordan de seks ulike seedingsnivåene blir.

Norge blir seedet på samme nivå som Estland, Færøyene, Tyrkia og nåværende gruppemotstander Bulgaria. Sverige kommer til å havne på nivå tre, mens både Danmark og Island er seedet på nivå to. Finland er eneste nordiske land bak Norge, de havner på nivå fem. (©NTB)