Silva-scoring holdt for Spania

Spania vant etter keepertabbe.

HOLDT TIL SEIER: David Silva blir gratulert av lagkameratene etter det som skulle bli seiersmålet mot Hviterussland. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko

Minsk (NTB): Spania hadde et stort overtak mot Hviterussland søndag, men det ble aldri noen scoringsfest.

En scoring av David Silva like før pause var uansett nok til å vinne 1-0 og ta tre nye poeng i EM-kvalifiseringen.

Like før pause fikk spanjolene hjelp av vertenes keeper Andrey Gorbunov, som totalt feilberegnet da han kastet seg etter et innlegg. Keeperen ble liggende på bakken, og han kunne bare se på da Silva enkelt plasserte ballen i mål.

Målet skulle vise seg å bli kampens eneste, til tross for at Spania totalt dominerte oppgjøret.

Også gruppeleder Slovakia tok en knapp seier søndag. Mål av Kornel Salata og Marek Hamsik gjorde at de ledet 2-0 over Makedonia til pause. Arijan Ademi utlignet, men gjestene klarte ikke å ødelegge Slovakias fine seiersrekke.

Slovakia topper gruppe C med full pott etter seks kamper. Spania følger tre poeng bak.

Ytterligere tre poeng bak er Ukraina på omspillsplass. Gruppejumbo Luxembourg holdt dem unna i én omgang, men tre scoringer etter hvilen var mer enn nok for Ukraina. (©NTB)