SENKET MONTENEGRO: Zlatan Ibrahimovic. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
SENKET MONTENEGRO: Zlatan Ibrahimovic. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND

Zlatan-dobbel på fire minutter mot Montenegro

Sverige slo Montenegro 3-1. I hovedrollen: Zlatan Ibrahimovic.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverige-Montenegro 3-1
EM-kvalifisering

Sjekk tabellene i de ulike gruppene på altomfotball.no!

Montenegro ga svenskene god kamp den første halvtimen. Men Sverige har noe ingen andre har. Nemlig en scoringsmaskin med navnet Zlatan Ibrahimovic. Med sine to scoringer like før pause, punkterte Sveriges nummer ti så å si kampen.

Berg headet inn 1-0
Marcus Berg sendte svenskene i føringen med et vakkert hodestøt etter 38 minutter, men de våre naboer i øst nøyde seg ikke med det.

Bare to minutter etter Bergs 1-0-scoring doblet nemlig Ibrahimovic ledelsen på ekte Zlatan-vis. Superstjernen kvittet seg med et par montenegrinske forsvarsspillere før han dunket ballen inn i det lengste hjørne fra kanten av 16-meteren.

Fire minutter seinere la PSG-spissen på til 3-0 etter å ha tatt ned ballen på nydelig vis før han satte fart mot det montenegrinske målet, og dermed ledet svenskene 3-0 til pause på Friends Arena i Stockholm.

Montenegro reduserte
Da det gjenstod en snau halvtime av kampen reduserte Dejan Damjanovic for gjestene fra straffemerket, og like etter var det kun en svært opplagt Andreas Isaksson i Sverige-buret som hindret Montenegro i å redusere ytterligere en gang.

Flere scoringer ble det ikke i Stockholm og etter 3-1 over Montenegro trygget svenskene 2. plassen i gruppe G. Østerrike topper fortsatt tabellen med fire poengs margin ned til Sverige etter at de tok en imponerende borteseier mot Russland tidligere søndag.

Slik startet Sverige: Isaksson, Bengtsson, Johansson, Milosevic, Wendt, Larsson, Källstrøm, Ekdal, Zengin, Berg, Ibrahimovic.