Nakamura kritiserer Carlsen: – Han er en kjedelig spiller

Nå møtes de to kranglefantene i Norway Chess.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norway Chess på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo!

Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura har aldri lagt skjul på at de ikke er hverandres største tilhengere, og dagen før Norway Chess begynner, har den amerikanske sjakkstjernen lite pent å si om verdensmesteren.

Se reportasje øverst i saken!

– Jeg syns Magnus sin spillestil er kjedelig og jeg finner andre spillere mer interessante. Selv er jeg en romantiker, og liker å se folk ta store sjanser. Magnus reduserer hele tiden risiko istedenfor å maksimere mulighetene når de kommer, sier en snakkesalig Nakamura når TV 2 møter ham i Stavanger.

Det er i det hele tatt et lite under at amerikaneren stiller til intervju, etter å ha boikottet norsk presse i den forrige turneringen han spilte sammen med Carlsen, Sinquefield Cup i USA.

27-åringen var irritert på en kommentar Carlsen hadde i et intervju med TV 2 før turneringen, der nordmannen spøkte og kalte ham udugelig.

Men Nakamura har ikke vært helt uskyldig selv. Under den første VM-matchen mellom Carlsen og Vishy Anand stemplet han nordmannen som mørkets fyrste «Sauron» på Twitter.

– Alle har rett til sin egen mening og si hva de vil på Twitter. Det er vel ingen hemmelighet at jeg heiet på Anand, ikke Magnus, da jeg tvitret det, forklarer Nakamura.

Den amerikanske sjakkstjernen har imidlertid ikke vært like tøff ved sjakkbrettet, og aldri slått Carlsen i klassisk sjakk.

Den norske verdensmesteren har elleve seire, og den mest minneverdige kom under Zürich Chess Challenge, da computeren viste én prosent sjanse for Carlsen-seier, og 24-åringen klarte å snu partiet og vinne.

– Jeg har tapt litt for mange ganger til at vi kan kalle det et skikkelig rivaleri, men nå er det lenge siden vi har spilt mot hverandre. Jeg gleder meg til å møte ham her under Norway Chess, sier Nakamura.

Den Japan-fødte sjakkspilleren har aldri vært bedre, og vunnet flust av turneringen i 2015. Han har dessuten allerede kvalifisert seg til neste års kandidatturneringen der Carlsen neste VM-motstander skal bestemmes, etter å ha blitt nummer to i sjakkens Grand Prix, og har klatret til fjerdeplassen på rankinglisten.

– Jeg ble nummer to sammen med Magnus her forrige gang jeg spilte Norway Chess i 2013, og jeg har vunnet alle turneringene mine i år, så kanskje jeg kan fortsette den rekken, sier han med et lurt smil.