GREI DUO: De fleste lag ville hatt John Stones og Sergio Ramos. Kanskje ender de begge opp i Manchester United i sommer. Foto: AFP Photo. Montasje: TV 2.
GREI DUO: De fleste lag ville hatt John Stones og Sergio Ramos. Kanskje ender de begge opp i Manchester United i sommer. Foto: AFP Photo. Montasje: TV 2.

Fotballryktene: – Denne forsvarsduoen vil van Gaal hente

Mens Liverpool vil hente ny engelsk spiss.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Overgangsvinduet i sommer vil bli som å se Wall Street kollapse», sa José Mourinho i mai.

Mourinho sier mye rart, men det kan hende at han hadde et poeng.

Frykten hans var at enkelte lag ville komme inn med like mye penger som desperasjon, og på den måten forstyrre hele dynamikken til markedet. Enn så lenge har de helt ville overgangene uteblitt, men en storhandel av dimensjoner kan være like rundt hjørnet om vi skal tro søndagens tabloider.

For vi begynner nemlig med Manchester City. Og de har som vanlig mer enn nok penger. Men skal de få tak i mannen de aller helst vil ha, må de ut med en usannsynlig sum. Daily Star skriver nemlig at Paul Pogba vil koste Pellegrini og co. ekstreme 155 millioner britiske pund. Det tilsvarer cirka 1,8 milliarder norske kroner. Den summen har avisen funnet frem til ved å legge sammen summen Juventus vil ha for spilleren (966 millioner), en såkalt «sign-on»-betaling (120 millioner), pluss franskmannens ekstravagante lønnskrav (785 millioner). For mye? Ikke for City, som i tillegg har sett seg ut Kevin De Bruyne og Raheem Sterling.

Det er veldokumentert at naboen United også har nok å rutte med i sommer. Louis van Gaal skal ha pekt seg ut to forsvarsspillere han vil - og de er ikke noen hvem som helst. Daily Star skriver at Sergio Ramos kan være på vei til Old Trafford. Spanjolen har to år igjen på kontrakten med Real Madrid, men skal ikke være lysten på å forlenge den med mindre han får en høyere lønn. Van Gaal skal derfor være på «alerten», og trenger ikke å punge ut mer enn 240 millioner kroner for å sikre seg 29-åringen.

John Stones kan også ende opp på Old Trafford. Daily Mail mener å vite van Gaal også sikler etter Everton-talentet, som for tiden er på landslagsoppdrag med det engelske U21-landslaget. Stones, av mange sett på som en fremtidig klippe på seniorlandslaget, signerte nylig en kontrakt med Everton som binder ham til klubben ut 2019-sesongen, men van Gaal skal ikke ha gitt opp av den grunn. 

Men tilbake igjen til City. Jack Wilshere avviste lørdag at han er på vei til klubben, men City skal ha sett seg ut en annen såkalt «homegrown player». Daily Mail hevder lovende Patrick Roberts er mannen for Pellegrini. 18-åringen har vært koblet til United og Chelsea tidligere, men City skal altså nå være i førersetet. Fulham vil ha 120 millioner kroner for Roberts, og den prislappen stopper neppe Pellegrini.

En annen ung engelskmann som tiltrekker seg interesse, er Saido Berahino. 21-åringen har tidligere ytret et klart ønske om å forlate West Bromwich, men nå har pipen plutselig fått en annen lyd. «Jeg stenger alle ryktene ute. Jeg er hos West Bromwich, og jeg er lykkelig her», siterer Express & Star ham på. Newcastle er den siste klubben i rekken til å bli koblet til hurtigtoget, men nå ser det altså ut som om de må lete andre steder.

En annen overgang kan også gå i vasken for «the Magpies». The Sun skriver nemlig i søndagsutgaven sin at Liverpool fort kan snyte Newcastle for Charlie Austins tjenester. Brendan Rodgers hentet nylig Danny Ings til klubben, men ser altså ikke ut til å være ferdig med med.

En tredje spiss Newcastle har vært koblet til, er den gamle kjenningen Andy Carroll. Den høyreiste og langhårede West Ham-spissen har ikke den beste sesongen i West Ham bak seg, og skal angivelig ha lyst på en retur til gamleklubben. Lønnskravene hans er imidlertid litt for heftige for Newcastle-sjefene, skriver Mirror, som hevder at Carroll må godta en «pay as you play»-avtale om han skal få komme tilbake.

Husker du Gerard Deulofeu? Klart du gjør, han var tross alt ganske god da han var på utlån hos Everton i forfjor. Mannen med det vanskelige navnet var på lån hos Sevilla i sesongen som nylig ble avsluttet, men var ikke spesielt effektiv der. Nå skriver Daily Mail at han kan være på vei tilbake til Goodison Park. Og spesielt dyr blir han ikke. Bare drøye 35 millioner kroner blir det hevdet at Roberto Martínez må ut med for å sikre seg seg 21-åringen.

Petr Cech fyller ryktespaltene hver eneste dag for tiden, og det siste på den fronten er at Arsenal, som visstnok skal ha vært i førersetet, nå får kamp av selveste Paris Saint-Germain. Det påstår Mirror, som også skriver at Manchester United kan hive seg inn i kampen om de mister David de Gea.

Førstevalget til van Gaal mellom stengene skal imidlertid være Jan Oblak. Spanske AS rapporterer at det ikke blir en billig mann å hente. 400 millioner kroner vil Atlético Madrid ha for den unge tsjekkeren.