Hushovd: – Plutselig skal han stå der som en hellig ku

Nordmannen har lite til overs for Tyler Hamiltons påstander.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Thor ble satt i en vanskelig situasjon. Alle som sto opp mot Lance fikk det svært tøft. Det vet jeg alt om. Jeg tror nok Thor var redd for å fortelle sannheten. Det skjønner jeg godt, og jeg bærer absolutt ikke nag. Men jeg er veldig glad på hans vegne for at han valgte å fortelle sannheten til slutt.

Det sa Tyler Hamilton, en av Lance Armstrongs tidligere betrodde og en av de som til slutt var med på å felle amerikaneren, til TV 2 fredag. 

– Det synes jeg er veldig feil
Spørsmålet var om Hushovd burde ha gjort noe med informasjonen han satt på om at Armstrong hadde dopet seg før amerikaneren omsider ble tatt.

Den norske sykkellegenden fikk mye kritikk i media da han i sin selvbiografi fortalte at han visste om texanerens hemmelighet. 

Hamiltons syn på saken var imidlertid diplomatisk, noe sitatet over viser, men selv er ikke Hushovd spesielt fornøyd.

– Plutselig står han frem og står der nesten som en hellig ku. Han er nesten en helt. Det synes jeg er veldig feil. Og så kommer han med antydelser der han tror at jeg tenker det og det, og det synes jeg er veldig rart, sier Hushovd. 

– Livet mitt er bedre for hver dag som går
Hamilton har siden han stod frem i 2011 fortalt åpenhjertig om både sin egen og Armstrongs doping.

Hamilton har i ettertid tidvis blitt hyllet for sitt bidrag til å få sykkelsporten tilbake på rett spor igjen, men flere, som Hushovd, er også skeptiske til at den tidligere US Postal-, CSC-, og Phonak-rytteren nå tjener penger på å fortelle om sine tidligere synder.

– Livet mitt blir bedre for hver dag som går. Jeg opplever at jeg blir tilgitt, og det er jeg enormt takknemlig for. Sannheten har reddet livet mitt, sier han, og forteller at også han selv, som han også hevder om Hushovd, var redd for hva Armstrong var i stand til.

– Lance var veldig mektig på den tiden. Han kunne gjøre livet ditt til et levende helvete. Jeg var redd. Han har gjort mye skade både for meg og andre, sier Hamilton nå.