De kongelige danset helt til morgenkvisten

STOCKHOLM (TV 2): Stemningen var i taket da Avicii spilte for de kongelige under prinsebryllupet i Stockholm, og prins Carl Philip showet selv fra scenen.

Etter en staselig firerettersmiddag på slottet, var det tid for storslagen fest til ære for Sofia Hellqvist og prins Carl Philip lørdag natt. I flere timer etter midnatt kunne man høre musikken gjennom slottsmurene.

Og festen for de 400 gjestene var ikke overlatt til hvem som helst. Den svenske stjerne-DJen Avicii var nattens høydepunkt, og han ble flere ganger møtt med protester da han forsøkte å gi seg, melder Aftonbladet.

Dronning Silvia var blant dem som sang av full hals da han sto på scenen. Først en stund etter klokken fire fikk han lov til å gi seg, og da ble han erstattet av en annen DJ.

Sofia jublet i vinduet

Utenfor slottet var det også fest, for i Stockholms gater var folket med og feiret. Utenfor slottsvinduene sto paparazziene klare. En gang i blant fikk man et glimt av de kongelige, og Sofia selv dukket jublende opp i et åpent vindu i slottet like etter at Avicii hadde gått av scenen.

Dansen fortsatte utover morgenkvisten, og det var ikke bare de unge som holdt ut lenge – kong Carl Gustaf og dronning Silvia av Sverige ble fotografert på vei hjem i 05:30-tiden. 

Popduoen Icona Pop opptrådte også på festen, og da slang like så gjerne prinsen selv seg med og showet fra scenen, skriver Expressen.

Høytydelig bryllupsvals

Tidligere på kvelden danset brudeparet den høytidlige brudevalsen til tonene av Sofias brudvals, framført av Per Bredhammar. Etter hvert ble de andre parene med på valsen.

Etter middagen skulle brudekaka skjæres opp, og da holdt det ikke med vanlig kakespade. Prins Carl Philip fant fram et sverd og kuttet opp kaka.

Det er en lokal konditor i Stockholm som fikk det ærefulle oppdraget å lage bryllupskaka, og den var et futuristisk bakverk med smak av jordbær, rabarbra og pistasj, skriver avisa Expressen

Den hadde lysende pynt og var fylt med pulver som bruser i munnen, og brøt med alle kongelige tradisjoner for bryllupskake.

Den fireretters middagen besto av vegetarisk mat og fisk, ettersom bruden selv har vært vegetarianer i mange år.