KLARE FOR OPPVISNINGSKAMP: Nora Mørk og resten av håndballjentene møter Brasil i oppvisningskamp i Brasil søndag. Kampen skal spilles over to omganger a 20 minutter. Bildet over er fra håndball-EM i Ungarn, og er tatt like etter at Norge slo Spania 29-26- Foto: NTB scanpix
KLARE FOR OPPVISNINGSKAMP: Nora Mørk og resten av håndballjentene møter Brasil i oppvisningskamp i Brasil søndag. Kampen skal spilles over to omganger a 20 minutter. Bildet over er fra håndball-EM i Ungarn, og er tatt like etter at Norge slo Spania 29-26- Foto: NTB scanpix

Kutter ti minutter av hver omgang

Oppvisningskampen i håndball mellom Brasil og Norge spilles over to omganger på 20 minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rio de Janeiro (TV 2): Når de norske håndballjentene møter Brasil i returoppgjøret på søndag, blir det med redusert spilletid. Det har TV giganten Globo bestemt.

Norge vant det første oppgjøret på fredag 25-21. Kampen har som vanlig fått minimal med spalteplass i brasilianske medier.

Den største avisen i delstaten Rio de Janeiro, O Globo, ofret fire linjer nederst på en av sportssidene. Håndball er ingen stor idrett i Brasil, men håpet lever, og allerede søndag kan sporten løftes til nye høyder.

Når dommeren setter i gang kampen klokken ti, mellom de brasilianske verdensmestrene i håndball og de norske gulljentene fra London OL i 2012, skrives det samtidig en liten tv-historie. Det er første gang Brasils største TV-selskap, Globo, sender en håndballkamp direkte.

– Fantastisk
Presidenten i Det brasilianske håndballforbundet, Manoel Luiz Oliveira, er over seg av glede.

– Dette har vi ventet på i årevis. Det er fantastisk. Nå får vi muligheten til å promovere håndballen for et bredt publikum. Riktignok har Globo satt sine betingelser, men for oss byr det ikke på noen problemer. Kampen skal spilles i to omganger a 20 minutter og ikke to a 30 minutter som er vanlig, sier Luiz Oliveira og forklarer videre:

– Dette for at kampen skal vises i det populære søndagsprogrammet «Flott idrett». Jeg håper kampen vil inspirere mange jenter og gutter til å begynne med håndball. Dette er en gylden anledning for oss.

En oppvisningskamp
Siden kampen blir kuttet med en tredjedel, kalles den ikke for privatkamp, men for en oppvisningskamp. Globo er det største mediekonglomeratet i Latin-Amerika og det fjerde største internasjonalt, etter de nordamerikanske NBC,CBS og ABC.

Globo er den største såpeoperasprodusenten i verden, og TV-Globo når ut til 65 prosent av tv-publikum under beste sendetid, eller rundt 50 millioner mennesker. Selskapet eier 5 aviser i Brasil, bl.a. landets tredje største O Globo i Rio, 19 tidsskifter og over 100 radiokanaler. Selskapets hovedkvarter er i Rio de Janeiro.