STÅR OVER LAG-EM: Henrik Ingebrigtsen sliter med en vond tå og må stå over lag-EM i friidrett neste helg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
STÅR OVER LAG-EM: Henrik Ingebrigtsen sliter med en vond tå og må stå over lag-EM i friidrett neste helg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ingebrigtsen til TV 2:
– Sesongen er ikke i fare

Men mellomdistanseløperen går glipp av lag-EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld sendte Norges Friidrettsforbund ut en pressemelding der de bekreftet at Henrik Ingebrigtsens tåskade er så alvorlig at han er uaktuell for lag-EM i Russland neste helg.

– Det er slike skader som kan ødelegge en sesong, sa Henrik Ingebrigtsen til TV 2 torsdag kveld.

Fredag er det en noe mer positiv Ingebrigtsen TV 2 snakker med via telefon.

– Det kunne vært mye verre. For noen dager siden fryktet jeg at det kunne være et tretthetsbrudd, men nå viser det seg at det bare er en betennelse, sier Ingebrigtsen.

I pressemeldingen fra Friidrettsforbundet står følgende: «Ingebrigtsen var gjennom tester på Olympiatoppen fredag, og der kom legene fram til at skaden er såpass alvorlig at han trenger hvile. Dermed går han glipp av lag-EM. Undersøkelsen viste at han har betennelse i det ene tåleddet.»

– Dumt at lag-EM ryker
Ingebrigtsen innrømmer at det er trasig ikke å få delta på lag-EM i Russland.

– Det er det helt klart. Jeg får ikke bidra til at laget skal holde seg i Superligaen, og det er selvsagt dumt, sier mellomdistanseløperen som ikke er bekymret for at sesongen nå skal gå i vasken.

– Jeg skal gjøre alle de riktige tingene for å bli 100 prosent igjen. Om jeg går glipp av én eller to konkurranser får tiden vise. Jeg liker ikke å starte løp hvis jeg ikke føler meg hundre prosent.

– Så VM i Beijing i august er ikke i fare?

– Nei, nå fikk jeg avkreftet at det var snakk om et tretthetsbrudd. Slik jeg har forstått det er det bare snakk om smerter som følge av en betennelse. Det jeg skal gjøre nå er å ta meg noen dager uten løping. Så får jeg håpe smertene gir seg snart, sier Ingebrigtsen.

– Litt «cocky» løping
Etter planen skal Ingebrigtsen løpe 1500 meter i Paris om tre uker, og i Monaco 18.juli. I mellomtiden skal han opp i høyden i St.Moritz for å finpusse formen. Om planene når er endret ytterligere vil altså tiden vise.

Under 1500-meteren på Bislett Games lå Ingebrigtsen i rygg på vinneren Asbel Kiprop helt til det gjenstod 300 meter. Da stivnet han – og nådde dermed ikke målet om å sette ny norsk rekord.

– Det ble litt «cocky» løping. Jeg begynte veldig aggressivt og måtte betale for det mot slutten, sa Ingebrigtsen til TV 2 torsdag.