Nordtveit og Høgmo uenige om hva som er best for Norge i toppkampen

Kroatia-Italia er toppkampen i EM-kvalifiseringens gruppe H. Resultatet får konsekvenser for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ULLEVAAL/LILLESTRØM (TV 2): Etter fem kamper i EM-kvalifiseringen gruppe H ligger Norge på tredjeplass, bak Kroatia og Italia.

Før Norges kamp mot Aserbajdsjan fredag kveld er det Italia som ligger på andreplass, to poeng foran nordmennene, mens Kroatia leder gruppen to poeng foran der igjen.

Følg Norge-Aserbajdsjan i livesenteret.

Samtidig som Norge tar imot Aserbajdsjan gjester Italia Kroatia på balkan, og utfallet av den kampen vil kunne diktere mye frem mot innspurten på EM-kvalifiseringen.

Akkurat hva som er det beste for de norske EM-håpene er imidlertid vanskelig å si.

– Vi håper at det blir uavgjort eller at ett av lagene taper, sier en diplomatisk Alexander Tettey som mener Italia er det beste laget av de to.

En seier til Kroatia vil medføre at de får en luke i toppen med 16 poeng. Vinner Per-Mathias Høgmos menn sin kamp vil de møte sommerferien på andreplass med 12 - foran Italia.

Det mener Håvard Nordtveit er det beste utfallet.

– Hvis vi fokuserer på oss selv og klarer å ta tre poeng så blir det gøyere å følge med på dem, men selvfølgelig hadde det ikke gjort noe om Kroatia tar alle tre poengene, sier Nordtveit til TV 2.

Borussia Mönchengladbach-spilleren sikter seg altså inn på andreplassen i puljen som også gir direkte plass i gruppespillet i EM i Frankrike, som for første gang arrangeres med 24 lag.

Med seier til de azurblå fra støvellandet vil Norge bli liggende på tredjeplass uansett resultat i sin kamp, men vil i teoren være nærmere teten i puljen om de vinner sin kamp - bare to poeng bak Italia som da vil lede gruppe H.

De fleste mener imidlertid at uavgjort vil være det beste resultatet.

– Gjør vi vår jobb, så ser jeg bare muligheter uansett utfall i den kampen. Da har vi kontakt med de som er på sikker plass til å kvalifisere seg, sier Per-Mathias Høgmo.

– Uavgjort er alltid et godt resultat, for da avgis det ett poeng totalt sett.

Landslagsveteran Tom Høgli støtter sjefen i det.

– En uavgjort må vel kunne være ok. Så vinner vi over Aserbajdsjan, slår en av de to til høsten og så drar vi rett til Frankrike, smiler Høgli.

– Jeg håper vi kan være med å plage de to lagene lengst mulig, men det er vanskelig å skulle slå ut et av dem. Det er ikke umulig, men vanskelig.