Tyler Hamilton: – Jeg tror Thor var redd for å si sannheten

Amerikaneren gikk gjennom et helvete, mens nordmannen holdt tett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OSLO (TV 2): Tyler Hamilton var en gang en av Lance Armstrongs viktigste støttespillere, og de to syklet sammen på det dopinginfiserte US Postal-laget i mange år. 

– Jeg husker første gang jeg dopet meg. Det var en liten rød kapsel formet som et lite egg. Det var for min egen helse - ikke doping, sa legen på laget. Jeg svelget pillen med testosteron, og før jeg visste ordet av det var jeg full av doping, sier Hamilton når TV 2 møter han i Oslo, der han er i forbindelse med en konferanse, og for å snakke med Antidoping Norge.

Hamilton ble til slutt tatt for doping, og i 2011 valgte han å fortelle sannheten om både sitt eget, og Lance Armstrongs dopingmisbruk. 

– Lance var veldig mektig på den tiden. Han kunne gjøre livet ditt til et levende helvete. Jeg var redd. Han har gjort mye skade både for meg og andre, forteller en åpen Hamilton.

– Livet mitt blir bedre for hver dag som går. Jeg opplever at jeg blir tilgitt, og det er jeg enormt takknemlig for. Sannheten har reddet livet mitt, sier han.

Samtidig som Hamilton og Armstrong begge beskyldte hverandre for løgn, var det flere som visste. Thor Hushovd innrømmet i sin biografi som kom ut i fjor, at Armstrong allerede i 2011 åpnet seg for ham om sitt eget dopingmisbruk.

– Vi kom inn på beskyldningene fra Tyler Hamilton da Lance helt uoppfordret innrømmet at han hadde dopet seg. "We all did it", sa han, skriver Hushovd.

Men Hamilton holder ikke Hushovd for nag.

– Thor ble satt i en vanskelig situasjon. Alle som sto opp mot Lance fikk det svært tøft. Det vet jeg alt om. Jeg tror nok Thor var redd for å fortelle sannheten. Det skjønner jeg godt, og jeg bærer absolutt ikke nag, sier Hamilton.

– Men jeg er veldig glad på hans vegne for at han valgte å fortelle sannheten til slutt.