Rui Costa og Nibali kuppet ellevill Dauphiné-etappe

Vincenzo Nibali er ny sammenlagtleder etter å ha sjokkert Froome og van Garderen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er en av de villeste etappene jeg har sett i noe sykkelritt, sa Johan Kaggestad underveis på den 6. etappen av Critérium du Dauphiné.

Det ble nemlig ville tilstander på den tredje siste etappen, 183 veldig kuperte kilometer fra Saint-Bonnet-en-Champsaur til Villard-de-Lans.

Igjen som triumfatorer stod etappevinner Rui Costa (Lampre-Merida) og den nye sammenlagtlederen Vincenzo Nibali (Astana). 

Taperne? Tejay van Garderen og Chris Froome.

Distanserte Froome og van Garderen
Tejay van Garderen (BMC) ledet sammenlagt før etappen, med Chris Froome ikke langt bak på en femteplass.

Begge havnet imidlertid i bakleksa da et eksepsjonelt sterkt brudd fikk gå og stjal showet. 

Regjerende Tour de France-vinner Nibali, tidligere verdensmester Costa, tempomaskin Tony Martin (Etixx-QuickStep), den alltid potente Alejandro Valverde (Movistar) og den giftige franskmannen Tony Gallopin (Lotto-Soudal) kom seg avgårde, og fikk raskt et stort forsprang tilbake til de andre favorittene.

På den siste stigningen fikk Gallopin lov til å stikke fra de andre, men på slutten kom både Nibali og Costa seg opp idet Valverde, og Martin en stund før ham igjen, måtte slippe.

Costa tok som ventet sin første seier for sesongen i «spurten», om det kan kalles en spurt, mot en sjanseløs Nibali, men italieneren tok til gjengjeld sammelagtledelsen. 

Froome og van Garderen kom inn på 9.- og 11. plass, henholdsvis 2.12 og 2.14 bak vinneren, og falt derfor nedover sammenlagtlisten. Amerikaneren er nå på femteplass, mens den naturaliserte briten er på syvende.

Edvald Boasson Hagen var ikke kommet i mål idet sendingen var over, men er ventet å komme i mål godt innenfor tidsgrensen.