NY STJERNE?: Prislappen på Federico Santander tyder i alle fall på at han har noe å fare med. Foto: AP Photo/Martin Mejia.
NY STJERNE?: Prislappen på Federico Santander tyder i alle fall på at han har noe å fare med. Foto: AP Photo/Martin Mejia.

Solbakken på storhandel: sprenger banken for ny spiss

Henter spiller nummer fire - og den siste signeringen er ikke billig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ståle Solbakkens FC København ligger på andreplass i den danske serien, men har tydeligvis ambisjoner om å heve seg neste sesong. 

Den danske storklubben har nemlig allerede hentet tre spillere i dette overgangsvinduet, og har nå så godt som sikret seg sin fjerde.

Dyreste utenlandske spiller
Ifølge Ekstra Bladet er nemlig klubben enig om en overgang for den paraguayanske spissen Federico Santander. Prisen? Pene 27 millioner norske kroner. Pluss eventuelle bonuser.

Med det blir Santander den danske seriens dyreste utenlandske spiller, skriver avisens journalist, den ikke helt ukjent Michael Qureshi, som er i vinden om dagen etter å ha forfattet den omdiskuterte boken om Martin Ødegaard.

Ikke hørt om Santander? Det er du neppe alene om, men flere av kontinentets større klubber skal ha fulgt med 24 år gamle Club Guarani-spilleren i en stund. Ekstra Bladet skriver nemlig at København skal ha kommet både Porto og Napoli i forkjøpet. For å sikre seg Santander, skal Solbakken angivelig ha lovet spissen en fast plass på laget.

Ikke redd for Mussis-reprise
At han i det hele tatt oppdaget Santander, var likevel relativt tilfeldig.

– Vi fikk faktisk et tips om en annen spiller. Vi reiste over for å se på ham, men han var ikke noe for oss. Det var til gjengjeld Santander. Vi ble oppmerksomme på ham i den kampen, og siden har vi fulgt ham, sier Solbakken til Tipsbladet.

Argentinske Franco Mussis ble hentet til København i fjor for en betydelig sum penger, men ble alt annet enn en suksess og er allerede tilbake i argentinsk fotball. Solbakken lar seg likevel ikke skremme av den opplevelsen.

– Nei, på ingen måte. At det ikke fungerte med Mussis betyr jo ikke at vi slutter å lete etter spillere i Sør-Amerika. Og vi tapte jo heller ikke noe særlig på Mussis i forholdt til kjøps- og salgspris.

Santander er ventet å ta den obligatoriske legesjekken i løpet av helgen.

Signering nummer fire
Santander er imidlertid langt fra den eneste nye spilleren i den danske hovedstaden om dagen.

Fra før har Solbakken hentet inn Kasper Kusk, en 23 år gammel vingspiller fra Twente, og den slovenske vingen Benjamin Verbic fra Celje.

På lån har også Peter Ankersen kommet. Den tidligere danske landslagsspilleren, som har en fortid i Rosenborg, har kommet på lån fra Salzburg.