I VINDEN: Martin Ødegaard er populær både på banen og i bokbutikkene om dagen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
I VINDEN: Martin Ødegaard er populær både på banen og i bokbutikkene om dagen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Ødegaard-bøkene rives vekk: – Takk til Martin for å være et fantastisk forbilde

Boken om Martin Ødegaard på 2. plass på bokliste.

Boken om Martin Ødegaard, skrevet av den danske forfatteren Michael Qureshi, vakte oppsikt forrige uke da det kom frem at hovedpersonen selv ikke var klar over at noen skrev bok om ham

Uetisk eller ikke: boken har i det minste blitt godt mottatt.

– Han er en sann stjerne
Boken har nemlig gått rett inn som nummer to på boklisten i Norge.

Det skriver forfatteren på sin egen Instagram-konto fredag morgen.

– Boken min er gått inn som nummer to i Norge. Jeg er utrolig stolt, for jeg går alltid ambisiøst til verks med alt jeg gjør i mitt liv. Men det som gjør meg mest stolt og glad innvendig, er responsen jeg og forlaget har fått fra foreldre. Flere forteller at deres barn/tenåringer har lest sin første bok. Om jeg har lyktes med å gjøre ett ungt menneske interessert i å lese, så er det «job done», skriver han, og legger til:

– Takk til Martin Ødegaard for å være et fantastisk forbilde for unge mennesker i Norge. En sann stjerne.

– Det er merkelig
Boklisten det er referert til er listen for generell litteratur, skriver VG

Bare boken med den spesielle tittelen «Sjarmen med tarmen», av Giulia Enders, er mer populær.

Forfatteren har snakket med en rekke personer med stor innflytelse i og rundt Real Madrid, men har altså ikke snakket med spilleren selv. Det fikk 16-åringen til å reagere:

– Ja, jeg synes det er litt rart. Det at noen skriver en bok om meg som 16-åringen uten å forhøre seg synes jeg er litt merkelig, sa han forrige uke. 

Publicom, som har utgitt boken, forsvarer bokens utgivelse.

– Martin Ødegaard er et moderne norsk eventyr. At vi lager en bok om en person det er såpass stor interesse for i Norge må være greit. Boken er skrevet av Michael Qureshi, som kanskje er den mannen i Skandinavia som kjenner Real Madrid aller best, sa forlegger Kjetil Kristoffersen til TV 2 forrige uke