Mjeldes drømmescoring lurte Tysklands stjernekeeper

- Det står respekt av det hun gjorde, sier Nadine Angerer til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyskland - Norge 1-1 (1-0):

Ottawa/Bergen (TV 2): Maren Mjelde reddet et poeng for Norge mot Tyskland etter et fantastisk frispark i andre omgang.

Avaldsnes-spilleren sendte ballen så langt opp i krysset som det er mulig å få den. Så godt plassert var den, at den tyske stjernekeeperen Nadine Angerer bare ble stående og se ballen smelle i krysstolpen og inn.

- Det er nok et av de fineste målene jeg noen gang har scoret, sier bergenseren til TV 2 etter kampen.

- Ètt av de fineste? Har du scoret noen bedre?

- Haha, nei jeg har jo ikke det, innrømmer Mjelde.

Angerer: - Ikke vits å kaste seg
De norske jentene var på forhånd klar over at det måtte noe helt spesielt til for å overliste Tysklands sisteskanse Nadine Angerer som alene stoppet Norges gull-drøm for to år siden.

Målvakten viser med hele ansiktet hva hun synes om at den norske høyrebacken lurte henne, men roser Mjelde opp i skyene-

- Det står respekt av det hun gjorde. Det var en fantastisk scoring, det var ikke en gang vits å kaste seg. Jeg hadde ikke tatt den uansett, sier hun til TV 2.

- Du hadde ingen mulighet?

- Absolutt ikke. Det var et utrolig frispark, smiler hun.

Mareritt-start
Norge fikk en verst tenkelig start på storoppgjøret mot Tyskland. 

Bare seks minutter var spilt da Dzenifer Maroszan fikk avslutte foran et nølende norsk forsvar. Ingrid Hjelmeseth slo returen rett i beina på målsniken Anja Mittag som enkelt sendte Tyskland i føringen.

Tyskerne var klart best i den første omgangen og spilte seg til flere muligheter. Men like før hvilen våknet de norske jentene opp og spilte seg til to gode muligheter.

Først kriget Isabell Herlovsen til seg ballen og fikk avsluttet fra kort hold. Men tyskernes sisteskanse Nadine Angerer viste sin klasse og reddet den regjerende europamesteren.

Like etter var Lene Mykjåland frempå med et innlegg som Angerer fikk fistet i tverliggeren.

Alt snudde i andre omgang
Norge gikk offensivt ut etter pause og sto høyt i banen. Even Pellerud tok ut Gry Tofte Ims og satte inn veteran Solveig Gulbrandsen.

- Første omgang var et mareritt. Den var langt under pari. Det som var mulig å gjøre galt gjorde vi galt, sier landslagssjef Even Pellerud, som fikk den responsen på pausepraten som han ønsket.

- Vi snakket om holdning, innstilling og at vi måtte ut og vise at vi virkelig ønsket dette. Den første omgangen var altfor tam, sier han.

- Håpte på frispark
Et drøyt kvarter ut i omgangen ble Isabell Herlovsen spilt nydelig gjennom og deretter sparket ned av tyskerne like utenfor 16-meteren.

 Mjelde, som brente straffespark mot Thailand, stilte seg opp og banket ballen så langt opp i vinkelen som det er mulig å komme. Den scoringen sikret Norge 1-1.

- Jeg var usikker på om det ble frispark eller straffe, men da jeg så at dommeren blåste for frispark ble jeg nesten litt glad, flirer Mjelde med åpningskampen mot Thailand friskt i minne.