Landslagets sterkeste kan dytte Nordtveit opp på midten

Even Hovland har alltid vært stor og sterk. Nå er han blitt bedre med ballen og fått mer selvtillit.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ULLEVAAL/LILLESTRØM (TV 2): På formasjonstreningen onsdag drillet landslagssjef Per-Mathias Høgmo Even Hovland og Vegard Forren som stoppermakkere, mens han dyttet Håvard Nordtveit opp på midtbanen.

Det meste tyder på at det skjer også i fredagens kamp mot Aserbajdsjan.

– Jeg tror vi at vi kan være ganske sikker på at Håvard Nordtveit blir dyttet opp istedenfor Alexander Tettey på midtbanen, sier TV 2s fotballekspert Mini.

– Da kommer Even Hovland inn som stopper. I tillegg får nok Alexander Søderlund spille med Joshua King på topp, da forsvinner Håvard Nielsen ut.

– Er du enig i de valgene i tilfelle?

– Jeg er enig i at Nordtveit opp på midtbanen slik at man får Stefan Johansen lenger frem på banen, men man kan diskutere Diomande kontra Søderlund.

Det resulterer i en klar 4-4-2 med denne startoppstillingen:

Ørjan Nyland - Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Tom Høgli - Martin Ødegaard, Stefan Johansen, Håvard Nordtveit, Per Ciljan Skjelbred - Alexander Søderlund, Joshua King.

Det betyr en gjenforening av de tidligere stopperparet i Molde, Even Hovland og Vegard Forren.

Den nåværende Molde-stopperen Forren gleder seg til å få Nürnberg-stopper Hovland ved sin side igjen.

– Jeg er veldig positiv til å spille med ham, og muligheten er nok der for at det skjer. Vi har gode relasjoner fra Molde og vi kjenner hverandre godt, sier Forren.

– Jeg har jo spilt med Vegard en god del før, og vi har et godt samspill. Det kan være samspillet er enda bedre enn det Håvard og Vegard har, selv om de har spilt mye sammen på landslaget, kommenterer Hovland.

Sterkest på laget

Han ble i nettserien #herrelandslaget utpekt av landslagskameratene til å være den sterkeste på laget, sammen med Joshua King.

– Han er nok den sterkeste. Han er ihvertfall sterkere enn meg, flirer Forren.

Even Hovland blir nesten brydd av å snakke om sine sterke sider. Han er en stille type, men ble tvunget til å gi seg selv litt ros overfor TV 2.

– Jeg har vært heldig med genene, så jeg er stor og sterk. I tillegg er jeg nok en del raskere enn det Vegard er, sier Tysklands-proffen.

Bedre ballspiller og større selvtillit

Oppholdet i Nürnberg har hjulpet på mange sider ved midtstopperens spill.

Selv trekker han frem at han er blitt en bedre fotballspiller med ballen i beina.

Den mulige midstopperpartneren har sett andre ting som kan bli bedre.

– Han har tatt små steg på flere områder. Han er kanskje i enda bedre fysisk god form, og tar litt mer plass enn han har gjort før. Han har kanskje lært seg å være litt mer egoist ute i Europa. Man merker at han har den nødvendige selvtilliten når han kommer hit, sier Forren.

Bortsett fra at han kjenner Hovland bedre tror han ikke det blir stor forskjell på de to.

– De er på mange måter veldig like. Det er bra fart i begge to, de er begge gode stopperpartner.