DRØMMER OM ROONEY: Lionel Messi sier at han ønsker å se Wayne Rooney i en spansk klubb.  AFP PHOTO
DRØMMER OM ROONEY: Lionel Messi sier at han ønsker å se Wayne Rooney i en spansk klubb.  AFP PHOTO

Messi drømmer om å se Rooney i La Liga

Lionel Messi røper hvem han ønsker å se spille for en spansk klubb.

Lionel Messi vant nylig Mesterligaen med Barcelona for fjerde gang, og forbereder seg for tiden til Copa America med Argentina.

I et intervju med Shortlist i forkant av turneringen i Sør-Amerika røper superstjernen hvem han ønsker å se i en La Liga-klubb i fremtiden.

– Ser du på de tekniske ferdighetene til en spiller som Wayne Rooney, så er han like god som de beste i Europa, svarer Messi på spørsmål om hvilken spiller han kunne tenkt seg til La Liga.

– Rooney har eksepsjonelle kvaliteter. Ikke bare er han strålende teknisk, men han jobber hele tiden knallhardt for laget sitt. Men jeg er sikker på at Manchester United aldri vil selge ham, fortsetter Messi.

Avviser rivalisering med Ronaldo
Messi har siden 2008 kjempet mot Cristiano Ronaldo om å stikke av med prestisjetunge Ballon d’Or – prisen som hvert år deles ut til planetens beste fotballspiller.

De siste fem årene har Messi scoret 55,8 mål i snitt for sin klubb og landslag, mens Ronaldo har scoret 57,2 mål i snitt per sesong i den samme perioden.

Mediene har i en årrekke skrevet om en intens rivalisering mellom Barcelonas og Real Madrids megastjerner. De påstandene fnyser imidlertid Lionel Messi av.

– Det har aldri vært en rivalisering mellom oss, fastslår Messi, og legger til:

– Dette er noe media har skapt. Vi ønsker begge å gjøre det best mulig for våre klubber, og det har aldri vært snakk om Messi mot Ronaldo, fastslår Barcelona og Argentinas superstjerne.

Tidenes mestscorende Barcelona-spiller
Ronaldo har scoret totalt 313 mål på 300 kamper for Real Madrid, og er bare ti scoringer unna å bli den spanske hovedstadsklubbens mestscorende gjennom tidene.

Messi på sin side er allerede Barcelonas toppscorer gjennom tidene. Han har totalt scoret 412 mål for klubben som nylig stakk av med La Liga-tittelen, Copa del Rey-troféet og Mesterliga-pokalen.

Noen av Messis utrolige rekorder:

Flest mål i La Liga: 286
Flest mål i en sesong: 73
Flest Ballon d’Ors: 4
Flest ganger europeisk toppscorer: 4 (det samme som Gerd Müller)
Flest mål i et kalenderår: 91
Flest mål totalt i El Clasico: 21
Scoringer i flest kamper på rad: 21 kamper (33 mål)
Flest hat trick i alle turneringer for Barcelona: 32 hat trick
Flest mål i FC Barcelona: 457 (alle turneringer)
Flest ligamål i én La Liga-sesong: 50
Flest mål i en enkelt Mesterliga-kamp: 5 (deles med Luiz Adriano)
Flest hat trick i Mesterligaen: 5 hat trick totalt