Mikkelsen på 3. plass etter første etappe i Italia

Andreas Mikkelsen fikk en god start og ble nummer tre torsdag. VM-runden fortsetter fredag.

Rally Italia åpnet med en trang og knotete førsteetappe torsdag. Med tiden 2:25.4, endte Andreas Mikkelsen på tredjeplass - 1,7 sekunder bak ledende Martin Prokop. Mads Østberg ble nummer sju, 1,6 sekunder bak Mikkelsen. 

VM-runden har så vidt begynt, og alt kan endre seg frem til søndag. I løpet av helga skal førerne gjennom 40 mil fordelt på 22 etapper. Rally Italia fortsetter fredag. Klokka 08.20 starter den første av totalt fem etapper.

Følg spenningen på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo!

Cato Menkerud: – Hard helg

TV 2-kommentator Cato Menkerud spår en slitsom helg for førerne. 

Cato Menkerud (t.v.) spår en varm og slitsom helg i Rally Italia, men mener både Mikkelsen og Østberg har gode sjanser. Foto: Tony Welam / SCANPIX
Cato Menkerud (t.v.) spår en varm og slitsom helg i Rally Italia, men mener både Mikkelsen og Østberg har gode sjanser. Foto: Tony Welam / SCANPIX

– Publikum kan vente ei helg som kommer til å tære på både bil og førere. Det harde underlaget sliter på dekka, og fører og kartleser kommer til å få en hard påkjenning av det varme været, sier Cato Menkerud.

I lufta er det nemlig rundt 35 varmegrader, noe som tilsvarer 65 grader inni bilen. I tillegg må fører og kartleser ha på seg både brannsikkert undertøy og trelags kjøredress, samt balaklava under hjelmen.

– Gjelder å drikke mye vann

Mikkelsen innrømmer at han kjenner godt på varmen allerede, men satser på at det skal gå greit.

– Det er godt over 30 varmegrader her nå. Da gjelder det å drikke mye og å være i god fysisk form, og det satser jeg på at jeg er, sier Mikkelsen

Østberg er enig.

– Væske er det eneste som teller. Inne på fartsetappene er man så fokusert at man ikke merker varmen. Det er nesten verre imellom etappene, forklarer han.

Store bryster? Store muskler?

Det gikk i surr for Mikkelsen under et intervju med TV 2 etter shakedown i dag tidlig. Se blooperen i klippet over! Shakedown er en testrunde alle førerne må gjennom før selve rallyet starter.

Helgas WRC-meny på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo:

Fredag 12. juni kl. 23:10: Høydepunkter fra fredagens etapper
Lørdag 13. juni kl. 23:10: Høydepunkter fra lørdagens etapper

Søndag 14. juni kl. 12:00: SS24 Cala Flumini 2, direkte
Søndag 14. juni kl. 23:10: Oppsummering av Rally Sardinia
Mandag 15. juni kl. 22:40: Oppsummering av Rally Sardinia (reprise)