VANT IGJEN: Alexander Kristoff gikk til topps i Sveits. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VANT IGJEN: Alexander Kristoff gikk til topps i Sveits. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kristoff tok sesongens 17. seier

Alexander Kristoff gikk helt til topps i endagsrittet GP du canton d’Argovie i Sveits torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Procycling.no regnes rittet som svært tøft, med en hard stigning som skulle forseres 15 ganger. Rittet var totalt 181,5 kilometer langt og ble kjørt for 52. gang.

Nordmannen viste solid form og vant spurten foran Michael Albasini (Orica-GreenEdge) og Niccolo Bonifazio (Lampre-Merida).

I 2014 endte nordmannen på 50.-plass i rittet.

Seieren var Kristoffs 17. for sesongen. Det er flest av samtlige i sykkelsirkuset denne sesongen.

– Kunne bare avsluttet sesongen allerede
TV 2 Sportens sykkelekspert Mads Kaggestad er mektig imponert over det Kristoff har prestert hittil denne sesongen.

– Det var som jeg sa etter seieren i Flandern: Kristoff kunne bare avsluttet sesongen allerede med tanke på den suksessen han har hatt. Men at han vinner igjen viser bare at han bygger videre på Flandern Rundt-seieren og den flotte vårsesongen han har hatt, sier Kaggestad til TV 2 Sporten, før han slår fast:

– Han er så solid nå at han vinner uansett hvilken form han er i. Vi kan bare forvente oss en enda skarpere og sterkere Kristoff i Tour de France nå. Alexander har jo hatt en helt vanvittig suksess i år, og det har vært utrolig gøy å følge utviklingen hans de siste årene. Fra andre, tredje og femteplasser de siste årene, har Kristoff nå fått full uttelling, skryter han.

– Kan forvente ny seier i Sveits
Katjusja-syklistens neste ritt er Sveits rundt, som starter på lørdag. Kaggestad regner med at Kristoff vil stikke av med en ny etappeseier i Sveits kommende uke.

– Vi kan forvente oss etappeseier der også. Men det viktigste for ham er at han bruker rittet som en plattform til Tour de France og spisser formen, poengterer Kaggestad.