MÅTTE GÅ PÅ DAGEN: FIFAs Director of Communications and Public Affairs, Walter De Gregorio måtte forlate sin stilling etter vits om FIFA-ledelsen.  REUTERS/Ruben Sprich/Files
MÅTTE GÅ PÅ DAGEN: FIFAs Director of Communications and Public Affairs, Walter De Gregorio måtte forlate sin stilling etter vits om FIFA-ledelsen.  REUTERS/Ruben Sprich/Files

– FIFA-direktør fikk sparken etter vits om Blatter

Walter De Gregorio ble tvunget til å forlate sin stilling som kommunikasjonsdirektør i FIFA etter å ha fortalt en vits på TV.

Det skriver den britiske avisen The Telegraph torsdag.

Walter De Gregorio var gjest i Roger Schawinksi-show på sveitsisk TV da FIFA-talsmannen fortalte følgende vits:

Spørsmål: – FIFA-presidenten, generalsekretæren og kommunikasjonsdirektøren satt alle i samme bil. Hvem kjørte bilen?

Svar: Politiet.

Denne vitsen skal ha fått FIFA-ledelsen til å reagere kraftig, og skal altså ifølge The Telegraph ha vært hovedårsaken til at De Gregorio måtte forlate sin stilling som kommunikasjonsdirektør på dagen.

FIFAs ansikt uttad
De Gregorio, som ble ansatt som kommunikasjonsdirektør i 2011 og samarbeidet nært med Sepp Blatter, ble verdensskjent i forbindelse med korrupsjonsskandalen som rammet FIFA for to uker siden.

De Gregorio møtte verdenspressen ved flere anledninger for å svare på de kritiske spørsmålene som haglet inn i forbindelse med FIFA-krisen.

I en uttalelse fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) torsdag kommer det fram at De Gregorio likevel kommer til å ha en konsulentrolle i organisasjonen ut året.

Får fortsette ut året
– Walter har jobbet utrolig hardt de siste fire årene, og vi er evig takknemlig for alt han har gjort. Jeg er glad vi kan fortsette å benytte oss av hans ekspertise ut året, sier FIFAs generalsekretær Jerome Valcke.

Den siste tiden har flere FIFA-topper blitt pågrepet, og organisasjonen er under etterforskning av både amerikanske og sveitsiske myndigheter.

Flere medlemmer anklages for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av VM-sluttspill. FIFA-president Sepp Blatter har allerede gitt beskjed om at han vil trekke seg.