Theo Walcott er én av spillerne Kasper Wikestad skriver om i sin transferblogg.
Theo Walcott er én av spillerne Kasper Wikestad skriver om i sin transferblogg.

Walcott kan herje i Chelsea

Steve McClaren, Glen Johnsons erstatter og Theo Walcott.  Les Kasper Wikestads transferblogg. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steve McClaren er ansatt som ny Newcastle-manager, uten at det får særlig mange Geordier til å hoppe i taket.

Det er rett og slett et ganske grått valg for supportere som kanskje hadde håpet på en ny retning og noe mer spektakulært. Men det er ikke dermed sagt at det er et dårlig valg.

McClaren har rykte på seg for å være god på feltet, og han er den eneste manageren i Middlesbroughs historie som har vunnet noe av betydning, og han har vunnet ligaen i Nederland.

Samtidig har han mislykkes også flere steder, og fått sparken nesten i hver klubb han har vært.

Dette er det som venter ham: 

Newcastle er en klubb som ikke har vunnet et trofé av betydning siden 1955 da de vant FA-cupen. Det er uholdbart for en klubb av en slik størrelse. En av McClarens viktigste oppgaver blir å vinne et nytt.

Slutt på svekkede lag i FA- og Ligacup. Det må satses. 

–  Å vinne en cup er målet. Absolutt. 100 %, svarte McClaren da han ble ansatt. Det bør være musikk i ørene på Newcastle-supporterne som ser den tidligere landslagssjefen som Mike Ashleys mann.

– De råtne eplene må vekk
Newcastle har hatt for vane å selge sine beste spillere. Det må snus, og det må forsterkes. 
Samtidig viste Toons-spillerne en sjokkerende mangel på moral og stolthet da det buttet mot forrige sesong.

De råtne eplene må vekk, og det må komme inn nye, sultne, spillere. Det har blitt annonsert at flere engelskmenn skal inn. Det er nok ikke så dumt.

Må bruke penger
«Balance sheet Champions» har Newcastle blitt kalt. £19 millioner i overskudd, og £34 millioner på bok. De må nå investeres om Ashley skal ha noe som helst troverdighet.

Og Graham Carr har tidligere vist at han kan finne de rette typene. John Carver ble mest sannsynlig ansatt fordi Ashley visste at han ikke ville tørre å mase om penger til nye spillere i januar. Vil McClaren tørre? Det gjenstår å se.

– Walcott kan herje i Chelsea
Ellers ble Glen Johnson frigitt av Liverpool, og enda en Burnley-spiller linkes til Merseyside. Kieran Trippier skal ha en utkjøpsklausul på £3.5 millioner. En back med mye potensiale, men god nok for et Liverpool som vil kvalifisere seg til Champions League? Mulig – men det er en sjanse å ta.

Chelsea skal ønske seg Alex Oxlade-Chamberlain eller Theo Walcott fra Arsenal om Petr Cech skal gå motsatt vei. Jeg har en følelse av at Theo Walcott kan herje om han blir Chelsea-spiller. Om han får tillit, og holder seg skadefri, i Arsenal også.

Men det spørs vel litt etter den våren han hadde på Emirates. Fra starten av februar fikk han starte to ligakamper. Han har ett år igjen av kontrakten. Kanskje er det best for alle parter om han drar, men Wenger kan bli sittende igjen å angre om han skulle få ut sitt ubestridte potensiale i en ny klubb, som for eksempel Chelsea.

Everton signerte Tom Cleverley, men James McCarthy ønsker seg vekk. McCarthy mener etter sigende at han ble lovet kontrakt tidligere, men at Everton ikke holdt sin del av den avtalen. Det betyr i så fall et knepp ned for midtbanen til Everton om Cleverley skal erstatte McCarthy.

Tottenham skal ha følere ute. James McCarthy ville passet perfekt der. Et klart steg opp fra Bentaleb/Mason.