KLJENT SKUESPILLER: Christopher Lee fotografert den 17 .april, 2004. Foto: Scanpix.
KLJENT SKUESPILLER: Christopher Lee fotografert den 17 .april, 2004. Foto: Scanpix.

«Ringenes Herre»-stjerne er død

Sir Christopher Lee døde på sykehus, 93 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespilleren Sir Christopher Lee er best kjent for sine roller som Dracula og Saruman i «Ringenes Herre»-filmene. Han har også spilt Grev Dooku i de siste «Star Wars»-filmene.

Lee har ligget på Chelsea and Westminster Hospital i London med hjerteproblemer, og døde på sykehuset søndag morgen. Han ble 93 år gammel. 

Nyheten om dødsfallet ble først kjent i dag, og det var hans kone som vill vente til alle familiemedlemmer var informert først. Sir Christopher Lee var gift med den danske modellen, Gitte Kroencke, i 54 år. De to har datteren Christina sammen.

Lee ble skuespiller etter krigen og spesialiserte seg innen grøsserfilmer. I 1974 spilte han rollen som Bond-skurk i «The Man With the Golden Gun».

Den legendariske skuespilleren samarbeidet flere ganger med Tim Burton. Han hadde en rolle i både Charlie og sjokoladefabrikken og Alice i Eventyrland.

93-åringen har uttalt at han aldri ville pensjonere seg, og sannelig fikk han rett. Han var signert på en ny film sammen med Uma Thurman, som skulle starte innspillingene i november i år.