Sitronstekte  kyllinglår med en touch av Middelhavet

Dette må bli sommerens favoritt, sitronstekt kyllinglår med quinoa, paprika og gressløk!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.


Sitronstekte kyllinglår, quinoa, paprika og gressløk

Dette trenger du:

  • 3-4 kyllinglår (evt. kyllingvinger, se tips)
  • Olivenolje
  • 1 sitron
  • 2-3 fedd hvitløk
  • Salt og pepper

Quinoa

  • 3 dl quinoa (eller bulgur)
  • 1 løk
  • 1 ts fersk finhakket ingefær
  • 1/2 ts finhakket chili
  • 1 ss olje
  • Ca 6 dl vann
  • Salt og pepper
  • 1-2 paprika
  • finhakket gressløk

Slik gjør du:

Gni kyllinglårene inn med olivenolje, saft og finrevet skall av sitron, hakket hvitløk, salt og pepper.
Legg i et ildfast fat og stek i varm stekeovn, 175 grader i 20-30 min., avhengig av størrelse på lårene.
Tips: Kyllingvinger stekes på samme måte, steketid 15-20 min. ved 200 grader)

Quinoa
Skyll quinoa under rennende kaldt vann.
Finhakk løk og surr blank i olje.
Kok quinoa etter anvisning på pakken.
Tilsett paprika i terninger, chili, ingefær og finhakket gressløk mot slutten av trekketiden.
Smakt til med salt og pepper, gjerne litt olje, saft og 1 ts finrevet skall fra sitron.

 

SITRONSTEKT KYLLINGLÅR: Saftig, fargerikt og veldig sunt!  Foto: TV 2
SITRONSTEKT KYLLINGLÅR: Saftig, fargerikt og veldig sunt!  Foto: TV 2