All homo-diskusjon til side: Dette er anmeldernes dom over Tooji-låta

Musikkanmelderne er ikke begeistret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har mildt sagt stormet rundt Tooji Keshtkar (28) etter at han sto frem som homofil og lanserte musikkvideoen sin «Father» tidligere denne uken.

EKSPERT: Asbjørn Slettemark. (FOTO: SCANPIX)
EKSPERT: Asbjørn Slettemark. (FOTO: SCANPIX)

Midt på treet

Men hva om vi legger alt styret rundt musikkvideoen til side, og spør musikkekspertene om hva de synes om selve låta?  

– Det er vanskelig å skille låten fra videoen, som vel er det mest spektakulære i musikkbransjen siden Kristian Valen laget video på stranden i Los Angeles, sier Asbjørn Slettemark til TV 2.

Selve låten er han ikke like imponert over.

– Når man hører låten alene etterpå, fremstår den som en dramatisk, midt-på-treet poplåt. Videoen er definitivt mer interessant og oppsiktsvekkende enn sangen, konkluderer Slettemark.

IKKE IMPONERT: Egon Holstad. (FOTO: SCANPIX)
IKKE IMPONERT: Egon Holstad. (FOTO: SCANPIX)

Klassisk dance-takeoff

Dagbladets Sigrid Hvidsten lar seg heller ikke rive med. 

– Toojis comeback, hvis det er det man skal kalle det, vil nok ikke bli husket for selve låta, akkurat. Jeg synes den har noen gode tilløp i versene, han synger bra og låta bygger seg proft opp til et klassisk dance-takeoff, men jeg synes selve refrenget, vokalmanipuleringen og den overdramatiske synthen, er ganske kjip og ødelegger inntrykket. Samtidig har den jo de dramatiske elementene som må til for en ekte komme-ut-av-skapet-låt. Men ville jeg spilt den på fest? Nei, slår Hvidsten fast.

Strøket til eksamen

Den frittalende Nordlys-journalisten og musikkeksperten Egon Holstad har også meninger om låta.

– Å spørre hva jeg mener om Tooji-sangen er som å spørre Eyvind Hellstrøm om hva han mener om hamburgerboka til Hank Von Helvete, sier musikkjournalist Egon Holstad til TV 2.

Musikkelskeren har mer krutt på lager, til tross for at han hevder han ikke har hørt selve låta.

– Jeg har forresten ikke hørt den heller. Og hvorfor skulle jeg det? Mannen har fra før strøket til eksamen i den konkurransen i verden der musikk tas minst seriøst, fortsetter han med en klar henvisning til sisteplassen Tooji fikk i Eurovison Song Contest i 2012.

Kristne homofober

– Da VET man at eplet er råttent. Og hvis man VET at et eple er råttent trenger man ikke putte det i munnen, tygge, spytte det ut og si «æsj, det var et råttent eple!». 

Men Holstad har også lovord å komme med til 28-åringen.

– Dog vil jeg gjerne tilføye at jeg finner litt formildende at han evner å provosere kristne og homofobe og kristne homofober. Såpass skal jeg gi ham. Jeg er jo, tross alt, ikke kjip, avslutter den frittalende journalisten.