King trodde Ødegaard var oppskrytt. Helt til første trening ...

– Det må være første gang norsk presse skriver fakta, smiler Joshua King.

LILLESTRØM (TV 2): Det har vært stor interesse for Martin Ødegaard, allerede fra før han debuterte for Strømsgodset i Tippeligaen våren 2014.

Ett år og noen måneder senere har 16-åringen debutert for Real Madrid, spiller fast på landslaget og det har vært skrevet utallige spaltekilometer om fotballtalentet.

Spissmakker Joshua King tok medieoppslagene med en klype salt. Inntil Ødegaard ble tatt ut på landslaget første gang i fjor høst.

– For å være helt ærlig trodde jeg han var oppskrytt da jeg leste om han. Jeg vet hvordan norsk presse er. Det er første gang jeg har lest norsk presse og dere har hatt litt fakta med dere, smiler King til TV 2.

– Jeg ble ganske overrasket etter første treningen. Og han blir bare bedre og bedre. Han er bedre nå enn han var første treningen. Å trene med Bale, Ronaldo og gutta gir deg nok den selvtilliten man trenger til å være en viktig brikke på landslaget.

– Hva med da man skrev om deg da?

– Martin er nok litt mer talent enn det jeg hadde da jeg var ung. Om dere skrev positivt om meg da jeg var 16 eller 17, så var det vel kanskje andre gang dere skrev fakta da.

Kings råd

Tidligere i uken ga Zlatan det norske stortalentet rådet om å «gi slipp på faren».

King kommer med et råd som Ødegaard trolig er mer velvillig til å lytte til.

– Martin er en veldig, veldig kreativ spiller. Han bør bli litt mer ego og skyte litt mer, og det har jeg sagt til ham på trening også, sier Joshua King.  

16-åringen er imidlertid mer av tilretteleggertypen som vil gjøre andre gode og spille andre gjennom.

– Positivt å være så voksen i hodet

Beundringsverdig mener spissen King.

– Ødegaard vil ikke være helten og stjele overskrifter. Det er positivt i en alder av 16 år å være så voksen i hodet og å spille på den måten han gjør. Jeg gleder meg til å se ham om fem år.

– Hvor er han da?

– Det er opp til ham selv. Han har dratt til verdens største klubb i en alder av 16 år. Hvor god han kan bli er bare opp til ham selv.