Norske ungdommer: – Derfor konverterte vi til islam

Muslimer med majoritetsbakgrunn er seksdoblet siden årtusenskiftet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Islam opplever en voldsom vekst. Muslimenes religion er nemlig den raskest voksende i verden. Av de 1,6 milliarder muslimene i verden, bor mellom 100.000 og 200.000 i Norge.

Og stadig flere med norsk etnisitet blir nysgjerrige på islam. En av dem er Jesse.

– Det var vel det at islam kunne gi svar på de store, eksistensielle spørsmålene mange har inni seg som gjorde at jeg valgte å bli muslim, sier Jesse til TV 2. 

Seksdobling på få år

Jesse er langt fra den eneste etnisk norske muslimen. Ifølge Aftenposten har antallet steget fra 500 på slutten av nittitallet til dagens 3000 – en seksdobling. Det var derfor lett å finne en annen norsk konvertitt.

– Jeg følte at det manglet noe i livet mitt. Før levde jeg som mange unge – mye festing og materialisme hvor jeg stadig tenkte på det neste jeg skulle kjøpe, sier Alexander.

Han søkte seg derfor til en høyere mening med livet etter å ha reflektert mye over hva vi egentlig gjør her på jorda.

– Mer kjærlighet

Nå er det over sju år siden Jesse konverterte. Som norsk muslim ønsker han å få frem sannheten om religionen hans.

– Da jeg ble muslim var det ikke snakk om IS og de ekstreme grupperingene vi ser i dag. Dette er uansett ikke i pakt med islam – det vet de som kjenner religionen. Budskapet fra Jesus, Moses og Abraham er det samme - mer kjærlighet.

Selv vil han være en god muslim ved å gjøre gode gjerninger.

– Personlig ser jeg det som min oppgave å være ærlig, ikke omgås med noe kriminalitet og bidra med positive ting i samfunnet, sier Jesse.

– Enkelt

En som har hjulpet de stadig flere nordmennene til å bli muslim, er lederen for IslamNet.

– Det er egentlig en veldig enkel prosess. Så lenge du er overbevist om at ingen andre enn Gud er verdig å tilbe, tror på Koranen og at profeten Muhammed er Guds sendebud, trenger du bare å erklære trosbekjennelsen på arabisk, sier Fahad Qureshi.

Og slik blir man muslim. Nå som stadig flere etnisk norske konverterer til islam, er det ikke lett å holde tellingen lenger, forteller Qureshi.

Vil beskytte konvertitter

Radikalisering av unge muslimer er noe IslamNet ønsker å forhindre, ifølge Qureshi. Samtidig understreker han at organisasjonen vil varsle norske myndigheter om de kommer over kriminelle handlinger.

– Jeg ringer selvfølgelig politiet om det blir nødvendig, sier IslamNet-lederen.

Organisasjonen hans er omstridt blant annet for sitt verdisyn på kjønn og samliv.

– Vi sammenligner ikke homofile med incest, det er helt to forskjellige ting. Men jeg har dratt paralleller der et søskenpar som ønsker barn defineres som feil. Mens to av samme kjønn kan få lov.