LØST FRA KONTRAKTEN: Crystal Palaces Brede Hangeland. Foto: Scanpix
LØST FRA KONTRAKTEN: Crystal Palaces Brede Hangeland. Foto: Scanpix

Hangeland løst fra kontrakten med Crystal Palace

Brede Hangelands fotballfremtid er usikker.

Det har lenge vært uklart om Brede Hangeland kommer til å fortsette i Crystal Palace eller ikke.

Den tidligere landslagskapteinens kontrakt gikk opprinnelig ut 30. juni. Nå bekrefter Crystal Palace på sine hjemmesider at Hangeland er løst fra kontrakten med London-klubben.

Ifølge lokalavisen Croydon Guardian skal imidlertid Crystal Palace være i samtaler om en mulig forlengelse med flere av de 18 spillere som onsdag ble løst fra kontrakten.

Ordknapp Hangeland-rådgiver
Hangelands rådgiver, Jon Mørland, kan foreløpig ikke si noe om midtstopperens fotballfremtid.

– Nei, jeg kan ikke kommentere noe rundt det. Jeg må komme tilbake til det senere. Ingenting er avklart foreløpig, er alt Mørland vil si om Hangelands fremtid til TV 2 Sporten.

Dersom Hangeland ikke fortsetter fotballkarrieren, kan det være aktuelt for 33-åringen å flytte hjem til Stavanger.

Retur til gamleklubben Viking?
Gamleklubben Viking er for tiden på jakt ny administrerende direktør, sportsdirektør, utviklingssjef og kommersiell direktør. Stillingen som utviklingssjef nevnes som den mest aktuelle jobben for Hangeland i Viking om veteranen bestemmer seg for å flytte hjem.

Styreleder i Viking ASA, Charlie Granfelt, ville verken bekrefte eller avkrefte Hangelands kandidatur til en mulig rolle i Viking forrige uke.

– Jeg ønsker ikke å kommentere noe rundt det. Vi kommenterer av prinsipp ikke aktuelle kandidater, sier Granfelt til TV 2 Sporten.

– Bør gripe ham med hender og føtter
Mini Jakobsen har fulgt Brede Hangelands karriere tett de siste årene gjennom sin jobb som TV 2 Sportens landslagsekspert.

Den tidligere landslagsspilleren mener Viking ikke bør nøle med hente midtstopperen tilbake dersom Stavanger-klubben får muligheten.

– Jeg må si at dersom Viking får tak i en ressursperson som Brede Hangeland i en rolle, så må klubben bare gripe den med hender og føtter, sa Mini Jakobsen til TV 2 Sporten forrige uke.

Før han utdypet hvorfor:

– Brede Hangeland har lang erfaring fra fotballen i et internasjonalt miljø. I tillegg har han vist seg som en fantastisk ledertype på landslaget. Han er en type leder som andre får tillit til, mente han.

PS: Hangeland kjøpte for fire år siden en større bolig på Boganeset utenfor Stavanger for 10,5 millioner kroner.