Alstad: – Litt i sjokk

Daglig leder, hovedsponsor og kaptein i Byåsen borte på kort tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Daglig leder i Byåsen Torbjørn Balstad ga onsdag spillergruppa i Byåsen beskjed om at han trekker seg fra stillingen sin.

– Jeg har vært her i åtte år, og nå tror jeg både jeg og klubben har godt av at noen ande kommer inn, sa han gråtkvalt.

Nye oppgaver
Han slår dermed følge med hovedsponsor Rema og klubbens kaptein Marta Tomac som også har forsvunnet ut foran den kommende sesongen.

Ida Alstad derimot kommer hjem. Og nå er hun klar for å bære store bør på sine skuldre.

– Det er litt mye på en gang, alt dette har jo skjedd etter at jeg signerte, så jeg er vel fremdeles litt i sjokk, sier hun etter å ha fått dagens tunge beskjed.

Balstad skal erstattes, men flere av arbeidsoppgavene han har hatt skal klubbens største profil nå hjelpe til med.

– Det er fremdeles fire timer trening som skal gjennomføres hver dag, men jeg skal bidra med det jeg får til og noen timer på kontoret blir det nok, sier hun.

- Ida får flere oppgaver på markedssiden og inn mot bedrifter, og hun får litt ansvar inn mot media, sier styreleder Tore Bull Hedel.

– Høyere tittel og lavere lønn, spøker han. Men litt alvor er det i det og, for klubben sliter økonomisk. De har ikke klart å skaffe seg en ny sponsor etter at Rema trakk seg ut i vår.

Sponsormangel
Rema skrev en treårskontrakt med Byåsen i 2012, med en opsjon på to år til, som de valgte ikke å benytte. 

– Vi sa ifra allerede i fjor at vi ikke kom til å forlenge utover de tre første årene, så de har hatt god tid på seg. Årsaken er at vi har lagt om sponsorstrukturen. Vi ønsker å sponse mindre lokalt i Trondheim, og mer nasjonal, sier sponsorsjef Vidar Riseth. 

Svikten i sponsorinntekter har gjort at klubben ikke hadde mulighet til å skrive ny kontrakt med fjorårets kaptein Marta Tomac, som forsvant til Vipers Kristiansand. Dermed hviler det også mye sportslig ansvar på Ida Alstad.

– En kaptein skal vi klare å finne i dette laget, en hovedsponsor jobber vi knallhardt med hver dag og en med lederutdannelse som vil jobbe i denne klubben må jo finnes i Trondheim, avslutter Alstad.