KONGEMAT: Fiskesuppen som ble servert til forrett inneholdt både fisk og kongereker. Foto: TV 2
KONGEMAT: Fiskesuppen som ble servert til forrett inneholdt både fisk og kongereker. Foto: TV 2

Lag treretteren som sikret seieren i Norges Grillmester

Sjømatsuppe, enchiladas og Buñuelos stod på vinnermenyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I finalen av Norges Grillmester måtte de tre gjenværende parene lage en treretters meny for å imponere dommerne. 

Søskenparet Sylvia og Luis Vavik, bestekompisene Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen og samarbeidspartnere Benedicte Brubakken og Ken Harald Iversen var alle med i kampen om førsteplassen. 

Etter to og en halv time foran grillen, var det til slutt søskenparet Vavik som stakk av med seieren.

Se hvordan du lager deres treretters meny nedenfor!

Appetittvekker: Grillet kamskjell-ceviche med vårløk og fennikel

  • Kamskjell 4stk
  • Pillede reker 100gr
  • Vårløk en bunt
  • Fennikel 2 stk
  • Gressløk en halv bunt
  • Lime 1 stk
  • Salt 1 ss

Kutt alt i små biter, grill kamskjell. Bland sammen med grønnsakene og smak til med salt og lime.

APETITTVEKKER: Kamskjell-ceviche med reker og vårløk. Foto: TV 2
APETITTVEKKER: Kamskjell-ceviche med reker og vårløk. Foto: TV 2

Forrett: Fiskesuppe med chili, torsk, kongereker og tortilla

  • Torsk, 300 g
  • Hvitløk, 4 fedd
  • Løk, 1 stk
  • Chili, 2 stk
  • Hønsekraft, 5 dl
  • Fiskekraft, 2 dl
  • Hakkede tomater, én boks
  • Olje, 2 ss
  • Kongereker, 4 stk
  • Salt, 1 ss
  • Pepper, 1 ts
  • Spisskummen, 1 ss
  • Koriander, en liten neve
  • Hvitløkspulver, 1 ss
  • Løkpulver, 1ss
  • Gulrot, 2 stk
  • Squash, 1 stor
  • Aspargesbønner, 8 stk
  • Stangselleri, en halv stang
  • Cherrytomat, 8stk
  • Koriander, 1 ss
  • Tortillastrips
  • Avokado-strips, 1 stk

Varm olje i kjele, press løk, hvitløk, chili og stangselleri. Hell i hønsekraft, fiskekraft, tomater i boks og tilsett krydder. Kutt grønnsakene og legg grønnsakene i suppen. Krydre fisken og legg den på grillen.

Grill kongerekene. Skrell kongerekene og la hodet være igjen.

VINNERE: Søskenparet Luis og Sylvia Vavik stakk av med seieren i Norges Grillmester. Foto: Espen Solli/TV 2
VINNERE: Søskenparet Luis og Sylvia Vavik stakk av med seieren i Norges Grillmester. Foto: Espen Solli/TV 2

Legg fisken i suppa.

Tortilla strips: Ta et par mais tortillas og skjær de i striper. Friter så de i olje, men pass på å ikke brenne de! Ta de ut, legg de på tørkepapir og tilsett salt. Legg så de opp på suppen til slutt.

Dander skålen med kongerekene, tortillastrips, avokado og koriander.

Hovedrett: Kylling-enchiladas med guacamole, kålsalat og chilisalsa


Enchiladas:

  • Maistortillas
  • Kyllingbryst og -lår
  • 3 dl øl
  • 1 dl hønsekraft
  • 3 ss sitronpepper
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 sitron
  • Pepper
  • Cheddar
  • Mozzarella

Enchiladas: Bland ingrediensene til kyllingmarinade og la kyllingen marinere i minst 30 min. før du griller den.

Pensle forsiktig tortillas med salsa og ha i grillet kylling i strimler, litt mer chillisalsa og litt mozzarella i tortillaen.

MEKSIKANSK SPESIALITET: Kylling-enchiladas med guacamole, kålsalat og chilisalsa. Foto: TV 2
MEKSIKANSK SPESIALITET: Kylling-enchiladas med guacamole, kålsalat og chilisalsa. Foto: TV 2

Rull sammen totillaen og legg i en ildfast form. Hell mer salsa over tortillas og strø raspet cheddar og mozzarella over og legg formen på indirekte varme på grillen . La stå til osten har smeltet.

Guacamole:
Avokado 2 stk
Løk 1 stk
Tomat 1 stk
Lime 1 stk
Salt 1 ss
Koriander en liten neve

Hakk ingrediensene og bland i en bolle.

Kålsalat:

  • Rødkål, halvy hode
  • Grønnkål halvt hode
  • Vårløk, en halv bunt
  • Lime, 1 stk
  • Salt, 1 ss
  • Gressløk, en liten neve

Skjær alt i strimler og bland sammen.

Chilisalsa:

  • Røkt paprika 2 stk
  • Røkt chili 2 stk
  • Røkt løk 1 stk
  • Røkt rødløk 1 stk
  • Røkt hvitløk 1 hel hvitløk
  • Røkt habanero 1 stk
  • Røkt søt paprika 1 stk
  • Røkt tomater 3 stk
  • Røkt hakkede tomater 1 boks
  • 1dl øl
  • Salt 1 ss
  • Pepper 1ts
  • Chipotle tabasco 2 ss

Ha mesquite-flis i grillen for å få røyken fra dem. Legg på alle grønnsakene på indirekte varme på grillen og la står med lokk på grillen for å røkes. Ha en kjele med hakkede tomater på inndirekte varme. Ha lokk på grillen! Etter at grønnsakene har stått og trukket til seg røyk, ha røkte grønnsaker i kjelen med hakkede tomater. Rør og kjør i stavmikser til en salsa.

Dessert: Buñuelos med sjokolademousse og grillede bær

 

Mousse:

  • 2 egg
  • 6 ss sukker
  • 5 pl gelatin
  • 4 dl fløte
  • 1 kanelstang
  • 1 pl sjokolade
  • 1 ts raspet kanel
  • 1 ts sjokolade raspet

Mousse: Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Visp fløte tykk. Kok opp vann med kanel. Legg gelatin i bløt, smelt i kanel lake. Bland sammen.

Buñuelos:

  • Hvetetortillas, 250 g
  • Sukker, 1 ss
  • Brunt sukker, 1 ss
  • Nellik, 1ts
  • Honning, 1 ss
  • Olje, 2 dl

Lag hvetetortillas og grill i noen sekunder på hver side. Legg i panne med olje og friter. Bland sukker, brunt sukker, nellik og kanel. Smør litt honning på ferdig friterte tortillas og strø sukkerblanding på.

 

FRITERTE TORTILLAS: Til dessert stod det friterte hvetetortillas på menyen for søskenparet Vavik. Foto: TV 2
FRITERTE TORTILLAS: Til dessert stod det friterte hvetetortillas på menyen for søskenparet Vavik. Foto: TV 2