PRESTISJETUNGT: Osterøy og Valestrand Hjellvik møtes til lokaloppgjør 20. juni. Det sendes direkte. Foto: Odd Løvset(facebook.com/Hordalandsfotball)
PRESTISJETUNGT: Osterøy og Valestrand Hjellvik møtes til lokaloppgjør 20. juni. Det sendes direkte. Foto: Odd Løvset(facebook.com/Hordalandsfotball)

«Slaget om Osterøy» på TV 2 Sportskanalen

Lørdag 20. juni er det duket for ny direktesendt grasrotkamp fra 4. divisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Sporten har de siste årene oppsøkt spesielle lag, kamper og miljøer i hele fotballnorge under vignetten «Grasroten».

Det er der det virkelige engasjementet bor og lever - hver eneste uke.

I fjor høst ble det hele toppet med «Grasrotkampen - live», da opprykksfinalen i 4. divisjon mellom Toten og Kolbu/KK ble sendt direkte på TV 2 Sportskanalen.

Se videoer fra den gangen nederst i artikkelen, og gjenopplev hele magien fra Toten-Kolbu/KK på TV 2 Sumo!

Nå er det duket for et nytt grasrot-oppgjør.

Denne gangen er det vestlandet som står for tur, og lokaloppgjøret mellom Osterøy IL og Valestrand Hjellvik.

20. juni møtes de to i 4. divisjon avdeling 1 i Hordaland, og TV 2 stiller med toppet lag på Osterøy - nordeuropas største innlandsøy

Programleder Davy Wathne får med seg ekspert Freddy Dos Santos til Osterøy. 

– Det var en suksess i fjor, og ikke bare lokalt på Toten der som vi befant oss. Jeg får mye tilbakemeldinger fra klubber på samme nivå, både de litt under og de litt over, som synes det er kjempegøy at TV 2 tar fotballen også i lavere divisjoner på alvor, sier Wathne.

Wathne: – Bygder og steder med veldig tydelig identitet og markant tilhørighet
Han mener denne typen oppgjør er med på å vise landet vårt fra vår beste side.

– Det viser en del av det norskeste norske, det lokale engasjementet og den lokale lidenskapen. Det går litt på at Norge ikke er Danmark. Vi er veldig oppdelt, med bygder og steder med veldig tydelig identitet og markant tilhørighet. Det er fotballen et godt bilde på, med den lokale stoltheten som er involvert.

– De fleste, selv de på det ypperste nivået, har startet karrieren sin i en klubb nær der de er vokst opp. Og det som er så gøy med dette er at de andre klubbene, som skjønner at de kunne hatt besøk av oss, også synes at det er ok. Den begeistringen og innlevelsen som de involverte klubbene får vist fram har et budskap som er såpass allment og som når alle, sier TV 2-programlederen. 

Kommentator Wikestad: – Det spilles VM-finaler i hele verden hver eneste dag 
Kommentatorduoen på Osterøy vil bestå av Kasper Wikestad og Drillo. Sammen skal de lose seerne gjennom 4. divisjonsoppgjøret på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

– Det er fantastisk å få lov til å være med på. Det spilles VM-finaler i hele verden hver eneste dag på alle nivåer, og de betyr like mye for dem som er med. Det er veldig, veldig gøy å kunne få være med på, sier Wikestad. 

Valget av kamp har allerede fått oppmerksomhet på Facebook-siden til Hordalandsfotball, en nettside som følger breddefotballen i Hordaland tettere enn noen.

– Vil finne ut om fotballen har noe av det samme som dansetilstelningene
Og oppgjøret 20. juni er ikke et hvilket som helst. Det handler om to naboklubber på Osterøy, som begge håper å henge med i kampen om opprykk til 3. divisjon.

– Akkurat Osterøy har vi jo spesielle forventninger til etter de «slagsmålsscenene» mellom Erlend Hanstveit og Mons Ivar Mjelde for noen år tilbake, der de i etterkant sa at «er du vant til å være på dans på Osterøy, så er dette bare barnemat». Vi vil finne ut om også fotballen på Osterøy, både i Fotlandsvågen og Valestrandfossen, har noe av det samme som dansetilstelningene der ute, sier Wathne.

Nyopprykkede Osterøy er på 2. plass i avdelingen, og står med fire strake hjemmeseirer. Onsdag kveld møter de Smørås, og kan klatre til tabelltoppen dersom Vestsiden-Askøy avgir poeng mot Bergen Nord.

Naboene i Valestrand Hjellvik, av mange regnet som klare opprykkskandidater forut for sesongstart blant annet etter signeringen av storscoreren Tonny André Tysnes, har fått det litt tråere.

Men de zebrastripede er nå inne i en rekke av fem ubeseirede kamper, og ligger på 8. plass på tabellen. Onsdag kveld møter laget, som flere ganger tidligere også vært gjenstand for TV 2s grasrot-saker, Nymark borte. 

– Dette med at det er to lokale lag og denne lokaltilhørigheten er med på å sette en spiss på det hele. Alle lokalderbyer er unike, så jeg gleder meg veldig til å se hvordan det utarter seg her, sier TV 2-kommentator Wikestad.

Se Grasrotkampen Osterøy-Valestrand Hjellvik på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo, lørdag 20. juni klokken 16.00!