VRAKET DANSKENE: Amanda Kurtovic hadde egentlig bestemt seg for danske Nykøbing Falster, men så endret de sportslige forutsetningene seg. Foto: AFP PHOTO / JEAN-SEBASTIEN EVRARD
VRAKET DANSKENE: Amanda Kurtovic hadde egentlig bestemt seg for danske Nykøbing Falster, men så endret de sportslige forutsetningene seg. Foto: AFP PHOTO / JEAN-SEBASTIEN EVRARD

Kurtovic tar U-sving og velger Larvik

Vraket danske Nykøbing Falster på oppløpssiden. 

(TV 2 Sporten): Amanda Kurtovic (23) har bestemt seg for Larvik og er på vei mot en gjenforening med klubben hun spilte for i 2011/12-sesongen.

Det skjer en måned etter at TV 2 Sporten meldte at Kurtovic var på vei tilbake til dansk håndball. Bare formaliteter gjensto før hun signerte før hardtsatsende Nykøbing Falster, men så endret de sportslige forutsetningene seg.

Av tre venstrehendte landslagsspillere har Larvik på kort tid mistet to: Først dro Linn Jørum Sulland til Györ, og så annonserte Linn Kristin Riegelhuth-Koren at hun er gravid og dermed går glipp av neste sesong. Dermed er konkurransen for Kurtovic, som ikke er interessert i å slite benken, vesentlig svekket.

Kilder i Danmark hevder til TV 2 Sporten at den norske landslagsledelsen, sammen med Olympiatoppen, også var med og påvirket Kurtovics beslutning. De ønsket at hun skulle bli ett år til i Norge.

Landslagsledelsen med Thorir Hergeirsson i spissen anbefalte også nærhet til Olympiatoppen og det medisinske støtteapparatet da Amanda Kurtovic valgte klubb forrige gang. Den gang falt valget på Oslo-klubben Oppsal etter et skademareritt i danske Viborg.

Utøveren har siste ord i ethvert klubbskifte, men TV 2 Sporten vet at landslagsledelsen fungerer som rådgiver i overgangsprosesser – og at spillerne ofte lytter fordi spill for landslaget har en så høy prioritet i Norge.

Kilder i den danske klubben opplyser at de har fått et endelig nei fra Kurtovic og hun har mottatt et godt tilbud fra Larvik. 23-åringen skal etter planen presenteres når landslaget returnerer fra samling i Rio neste uke.

De eneste som kan stikke kjepper i Larvik-hjulene er Norges Håndballforbund. Den økonomiske situasjonen i klubben er som kjent anstrengt, og de starter neste sesong med tre minuspoeng. Derfor må den økonomiske siden av overgangen godkjennes fra forbundshold før Kurtovic kan ikle seg den hvite trøya.

Påtroppende hovedtrener, Tor Odvar Moen, vil ikke kommentere Kurtovics situasjon nå, men sier følgende:

- Det blir en avklaring rundt hele stallen i løpet av ei uke.