Jurassic World-stjernen i ulykke under innspillingen

Hollywood (TV 2): Norskættede Chris Pratt (35) falt av motorsykkelen, men vikingkroppen hans reddet ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se intervjuet med Chris Pratt i toppen av saken.

Det er hele 22 år siden vi først ble introdusert for den første «Jurassic Park»-filmen. Den 12. juni skal vi igjen vandre med dinosaurene i sommerens store block buster «Jurassic World».

– Nordmenn er sterke

Hollywoodkjekkasen Chris Pratt spiller en av hovedrollene i filmen. TV 2 møter Pratt i Los Angeles, og skuespilleren forteller at hans norske gener hjalp han med forberedelsene til rollen som Owen.

– Jeg er halvt norsk! Da jeg trente for denne filmen, fikk treneren meg til å ro, og han synes jeg var så god på det. Jeg tror det ligger i blodet mitt.

– Vi rodde og rodde hele dagen. Jeg kan se at du også har sterke ben. Nordmenn har sterke ben og sterke armer, sier Pratt til TV 2s reporter.

Havnet i ulykke på jobb

Under innspillingen av filmen havnet skuespilleren i en motorsykkelulykke.

– Jeg er ikke så god på motorsykkel. Tryggheten min overgikk ferdighetene. Jeg klemte inn forbremsen så hjulet låste seg. Jeg sklei i gjørme, og trynet over sykkelen.

Stjernen hadde ikke på seg hjelm, men heldigvis slapp han fra ulykken uten skader.

– Hjelm på hodet er jo ikke det mest heroiske, men husk å bruk hjelm! Det må være de norske føttene og hodet mitt som holdt med skadefri, spøker han.

Sønnen har et tonn dinosaurleker

Chris Pratt har spilt i storfilmer som «Guardians of the Galaxy», «Moneyball» og «Zero Dark Thirty». Pratt er gift med skuespilleren Anna Faris, og sammen har de sønnen Jack (2).

– Jack er besatt av dinosaurer. Jeg har fått masse dinosaurleker nå som jeg har blitt en del av Jurassic Park-gjengen, og jeg har selvfølgelig gitt det til sønnen min. Nå har han et tonn med superkule dinosaurleker.

– Du har det kjekkeste sinnafjeset jeg noen gang har sett. Gjør kona di deg sur noen ganger, bare så du skal få det uttrykket?

– Haha, mener du det? Kanskje det er det hun gjør! Nå vet jeg det.

Jurassic World har premiere på kino den 12. juni.