Slik griller du med best resultat

Wenche og brødrene Petter og Espen Gullikstad viser deg her hvordan man faktisk bør grille, se og bli inspirert! Her finner du også oppskrift på deilig mango- og tomatsalsa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Godt til grillmaten

- Uten melk, gluten og egg

Mango salsa

Dette trenger du:

  • 2 mango
  • ½ slangeagurk
  • 1 rød paprika
  • 1 ts frisk ingefær
  • Frisk mynte
  • 1 ss olivenolje
  • 1-2 ss sweet chilisaus (kan sløyfes)
  • 1-2 ts lime eller sitronsaft

Slik gjør du:

Rens og skjær mango, slangeagurk og paprika i små treninger.
Finhakk frisk ingefær.
Bland alt sammen med mynte, olje og sitronsaft.
La salaten stå og trekke 20-30 min. før servering.

 

Tomatsalsa

SALSA TIL GRILLMATEN: Uten melk, gluten og egg.   Foto: TV 2
SALSA TIL GRILLMATEN: Uten melk, gluten og egg.   Foto: TV 2

Dette trenger du:

  • 4 tomater
  • 1 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 - 1 rød chili
  • 1 ss limesaft
  • 1 ts sukker
  • 3 ss olivenolje
  • Salt og peppper
  • Frisk koriander

Slik gjør du:

Hakk tomatene, ta evt. ut kjerner av halvparten av tomatene slik at salsaen ikke blir for fuktig.
Finhakk løk, hvitløk og chili, og bland inn i tomatene.
Rør sammen limesaft, sukker og olivenolje, smak til med salt og pepper.
Vend dressingen inn i grønnsakene sammen med rikelig med hakket koriander.
Tips: Terninger av avocado kan også tilsettes salsaen.