Kongen og en australsk arbeidsmaur

LeBron James og Matthew Dellavedova er i ferd med å gjøre alle forhåndstips til skamme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 96-91 (2-1 i kamper):

Ikke mange trodde på Cleveland Cavaliers før finaleserien mot Golden State Warriors.

Sentrale spillere som Kevin Love og Anderson Varejao ute for Cavs, så regnet alle med litt basketkunnskap Warriors som store favoritter.

Og da Kyrie Irving også røk ut etter tapet i åpningskampen, så ble det bare snakk om hvor mange kamper Warriors ville bruke på å vinne.

Men har du verdens beste basketballspiller på laget, så skal du aldri avskrives.

For anført av LeBron James har Cavs gjort alle forhåndstips til skamme og vunnet to strake kamper.

Og det er ingen tvil om hvem som har vært kongen i finaleserien så langt.

«King James» står med poengrekken 44-39-40 i de tre kampene. 123 poeng på de tre første finalekampene er ny NBA-rekord.

Men selv ikke James kan vinne alene. Og med tre av sine viktigste støttespillere ute, så har han vært avhengig av noen andre har stått frem.

De fleste trodde J. R. Smith var den som skulle ta rollen til Irving. Men det skulle vise seg at en arbeidsmaur var den som slo til.

Matthew Dellavedova sto for de avgjørende straffekastene i kamp to, og han tok med seg selvtilliten inn i kamp tre.

– Det morsomme med at Dellavedova tar plassen til Irving er at dersom du ser isolert på dem, så sliter du med å se at de spiller i samme posisjon, kanskje ikke samme idrett. Der Irving beveger seg med en dansers eleganse og er kald som en leiemorder når han skyter. Innsatsen er der, men du ser den ikke. Du føler den ikke. Mens innsatsen til Dellavedova gir deg assosiasjoner til en tegneseriefigur. Han er ikke god nok til å prøve uten å gi så mye at du kjenner det i musklene. Der kampen kommer til Irving, så banker Dellavedova på døren til kampen. Han krever å få komme inn, og når han ikke får komme inn, så kaster han en stein gjennom vinduet i stedet, skriver Adam Kilgore i Washington Post.

Men Dellavedova er ikke redd for noe. Han kaster seg inn i en hver duell. Og han har stresset Stephen Curry veldig i de to kampene. Først i siste periode av kamp tre begynte Warriors-stjernen å treffe med langskuddene sine.

Men da var det for sent. For Cavs styrte inn til 96-91 og sin andre strake seier.

Dellavedova bidro med 20 poeng da Cavs tok sin første seier på hjemmebane i en NBA-finale. Da laget var i finale i 2007 ble det tap 0-4 i kamper for San Antonio Spurs.

Nå drømmer Cavs-fansen, som satte fyr på James-draktene sine da han dro til Miami Heat i 2010, om at «King James» skal lede laget til sin første tittel noensinne.