Ødegaards svar til Zlatan: – Jeg har det godt med dem rundt meg

Men Real Madrid-spilleren innrømmer at han kan bli mer voksen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Etter landskampen mot Norge på Ullevaal, var Sveriges superstjerne klar i sin tale til Martin Ødegaard.

PSG-angriperen mener Norges unggutt må avbryte samarbeidet med pappa Hans Erik, bli mer voksen og stå på egne bein fremover.

– Han har vel en pappa som styrer ham helt. Han må bli mann og gi slipp på pappaen sin, sa Zlatan i mixed zone etter 0-0-kampen i Oslo.

– Har det godt med de rundt meg
Dagen derpå har Martin Ødegaard naturligvis fått med seg Zlatans uttalelser, som ble slått stort opp både i norske, svenske og internasjonale medier.

Overfor TV 2 Sporten gjør 16-åringen det klinkende klart at han ikke har planer om avslutte samarbeidet med sin far Hans Erik.

– Det har jeg ikke noe behov for å kommentere, egentlig. Jeg og de rundt meg har det godt sammen, og vi tar de valgene vi tar. Det har gått bra hittil, og noe mer er det ikke noe mer å si om det, sier Ødegaard, før han slår fast:

– Det er godt å ha pappa i Madrid.

– Kan bli mer voksen
Real Madrid-spilleren er imidlertid delvis enig med Ibrahimovic i at han kan bli mer voksen.

– Jeg synes jo at jeg er voksen selv, da. Men det kan godt hende jeg kan bli mer voksen, sier Ødegaard og smiler lurt.

– Blir du provosert over folk som skal mene noe om deg hele tiden?

– Nei, det gjør jeg ikke. Det tar jeg helt med ro, svarer Ødegaard.

– Blir du vant til det?

– Jeg er ganske vant til det, og det betyr ikke noe hva andre mener om meg. Det går helt fint, sier Ødegaard.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo mener valgene Ødegaard har tatt har vært de riktige hittil.

– Jeg tenker at alt Martin har gjort av valg til nå har vært godt overveid. Jeg ser ingen grunn til bekymring med tanke på at han og at hans rådgivere ivaretar ham på en god måte fremover, fastslår Høgmo på tirsdagens pressekonferanse på Ullevaal.

I form før Aserbajdsjan-kampen
I løpet av det målløse oppgjøret mot Sverige viste Ødegaard seg frem med to magiske gjennombruddspasninger. Men ingen av dem endte med scoringer.

– Det var deilig å få 90 minutter i beina. Jeg følte meg i fin form og skal stå på så godt jeg kan på trening, så får vi se om jeg spiller på fredag, sier Ødegaard om den kommende EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan.