– Jeg har gjort ting denne sesongen jeg aldri har gjort før

Ny sesong av Orange Is the New Black. TV 2 møtte stjernene i den prisvinnende Netflix-serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag legger Netflix ut tredje sesong av Orange is The New Black. Serien er blant Netflix' mest populære serier og har mottatt mer enn 20 priser siden starten i 2013.

Komplekst rollegalleri

Da TV 2 møtte noen av skuespillerne i Berlin i forbindelse med Netflix lansering, var de samstemte om hvorfor serien treffer så mange.

– Du kan se deg selv i noen du tidligere ikke trodde hadde noe med deg å gjøre, sier hovedrolleinnehaver Taylor Schilling til TV 2, som spiller den ressurssterke og tilsynelatende besteborgerlige karakteren Piper Chapman.

Chapman havner i fengsel for å ha smuglet narkotikapenger flere år tidligere. En fortelling bygget på en sann historie.

– Får høre at vi ikke eksisterer

Laverne Cox, som spiller transpersonen Sophia Burset, tror også folk liker serien fordi de kjenner seg igjen.

– Folk vil se karakterer de kan relatere til. Det er tilfredsstillende for folk å se karakterer som ser ut som dem, høres ut som dem og kommer fra liknende bakgrunner, sier hun.

For et år siden figurerte Cox på coveret av Time Magazine, som den første transpersonen noensinne.

– Det er vilt! Men det handler ikke bare om meg, men om fellesskapet jeg representerer i det øyeblikket. En gruppe som ofte får høre at vi ikke eksisterer, eller ikke bør eksistere. En gruppe som opplever diskriminering på mange områder i samfunnet, sier Cox til TV 2. 

Ble plassert i bås i tredje klasse

I intervjuet i Times forteller hun at hun ble plassert i bås i tredje klasse, da læreren ringte hennes mor og sa; Din sønn kommer til å ende opp i New Orleans ikledd kjole. 

– Frem til det punktet tenkte jeg bare at jeg var en jente, og at det ikke var noen forskjell mellom jenter og gutter. Jeg tror jeg i min fantasi trodde at jeg ville komme ut som jente i puberteten, sier hun i intervjuet

Med slaktekniv og narresmokk

Uzo Aduba (34) spiller en av de mest komplekse karakterene. Hun ble internasjonalt kjent for rollen som Suzanne «Crazy Eyes» Warren, en rolle som hun senere vant Emmy for.

Til TV 2 forteller hun hvordan hun fikk grepet om rollefiguren.

– Det var en setning i det første skriptet hvor hun ble introdusert, og ble beskrevet som et barn, bare at barn ikke er skumle. Jeg husker at jeg så for meg en voksen person med en slaktekniv i den ene hånden og en narresmokk i munnen. Hun er en person som handler først og tenker etterpå.

Redd folk vil mislike karakterene

Det er store forventninger til den nye sesongen, og jentene lover at det blir bra, selv om de er litt bekymret over responsen fra fansen.

– I den nye sesongen handler det mye om tro og hva disse kvinnene gjør for å holde ut og overleve innenfor fengselsmurene når de har så mange ting som skjer, ikke bare på innsiden, men også på utsiden, sier Selenis Leyva som spiller Gloria Mendoza.

Laverne, «Sophia», Cox synes sesong tre er den beste så langt.

– Jeg trodde ikke det kunne bli bedre, men det har det blitt, sier Laverne og legger til;

– Historiene går mye dypere inn i disse kvinnenes liv og deres psyke. Jeg har fått gjort ting jeg aldri har gjort før og jeg lurer på om fansen vil like Sophia etter denne sesongen. Det kommer til å bli interessant, ler hun.