Rause blingser fra Parkens grøde

Wenche kokkelerte der ingen skulle tro at noe kunne gro, nemlig Parkens grøde ved ring 2 i Oslo. Der tryllet hun frem urtesaus og urtesmør til rause skiver brød med deilig pålegg!

Urtesaus med gressløk

Dette trenger du:

  • ca 2 dl finhakket gressløk
  • 3-4 ss revet hvitost, for eksempel lagret ost fra Eiker gårdysteri i Valdres eller annen lokalprodusert ost
  • ca 1 1/2 dl olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

RAUSE BLINGSER: Bruk det du har av kjøtt, ost og grønt!  Foto: TV 2
RAUSE BLINGSER: Bruk det du har av kjøtt, ost og grønt!  Foto: TV 2

Finhakk eller bruk en stavmikser og kjør sammen alle ingrediensene til en urtesaus.
Smak til med salt og pepper.


Urtesmør

Finhakk gressløk eller ande urter og rør inn i mykt smør, smak evt. til med litt sitron.
Pisk smøret slik at det bli lyst og luftig .