Rause blingser fra Parkens grøde

Wenche kokkelerte der ingen skulle tro at noe kunne gro, nemlig Parkens grøde ved ring 2 i Oslo. Der tryllet hun frem urtesaus og urtesmør til rause skiver brød med deilig pålegg!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Urtesaus med gressløk

Dette trenger du:

  • ca 2 dl finhakket gressløk
  • 3-4 ss revet hvitost, for eksempel lagret ost fra Eiker gårdysteri i Valdres eller annen lokalprodusert ost
  • ca 1 1/2 dl olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

RAUSE BLINGSER: Bruk det du har av kjøtt, ost og grønt!  Foto: TV 2
RAUSE BLINGSER: Bruk det du har av kjøtt, ost og grønt!  Foto: TV 2

Finhakk eller bruk en stavmikser og kjør sammen alle ingrediensene til en urtesaus.
Smak til med salt og pepper.


Urtesmør

Finhakk gressløk eller ande urter og rør inn i mykt smør, smak evt. til med litt sitron.
Pisk smøret slik at det bli lyst og luftig .