Nysignerte Aleix Vidal poserer med Barcelona-drakten. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
Nysignerte Aleix Vidal poserer med Barcelona-drakten. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO

– Barcelona tar en risiko med Vidal

Aleix Vidal er klar for Barcelona, men får ikke spille før januar 2016. 

Mandag presenterte Barcelona kjøpet av Aleix Vidal, som kommer fra Sevilla for 160 millioner kroner. 

Fordi storklubben er suspendert fra å kjøpe spillere frem til januar 2016, må Vidal imidlertid belage seg på et lengre avbrekk fra fotballbanen.

– De får en spiller som har vært meget god i halvannet år av kanskje åtte år totalt. De tar en risiko, mener C More-ekspert Petter Veland, som sikter til at formtoppen kanskje vil gå tapt i løpet av perioden.

Skal erstatte Dani Alves

Risikoen blir ikke mindre av at Dani Alves forlater klubben ved sesongslutt, og at katalanerne dermed må finne en annen løsning på høyrebacken i mellomtiden.

– Hvordan løser de egentlig dette?

– Det er det store spørsmålet. De forlenget nylig kontrakten med Pedro, som har litt samme karakteristikker som Alba, Bernat og Vidal. De begynte alle karrieren lenger fremme på banen, og det kan tenkes at Barcelona har samme plan for Pedro. Nå har de fem alternativer på høyrebacken i Montoya, Douglas, Adriano, Bartra og Pedro, men ingen av dem ser ut som fullgode løsninger.

Etter å ha tenkt en stund på overgangen, sier imidlertid Veland at han forstår hvorfor Barcelona ikke lar Vidal fortsette i Sevilla frem til nyttår – selv om det ville gitt betydelig bedre kamptrening.

– Han har hatt en voldsom utvikling de siste seks-syv månedene, og han har vært aller best som høyreback. Da er det i utgangspunktet litt merkelig at han gir avkall på å spille fotball i en så lang periode. Samtidig tror jeg ikke han har vært alene om denne beslutningen. For Barcelona vil det være meningsløst å risikere at han blir skadet i perioden. I tillegg ville han ikke kunne spilt Champions League for dem etter nyttår hvis han deltok for Sevilla, sier Veland.