GIR OPP: Andreas Thorkildsen gir opp sesongen.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GIR OPP: Andreas Thorkildsen gir opp sesongen.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Thorkildsen gir opp årets sesong

Spydkasteren Andreas Thorkildsen kommer ikke til å konkurrere i 2015-sesongen.

Han gikk gjennom en hofteoperasjon i august i fjor.

Han hadde et lite håp om å være tilbake i aksjon i år, men det blir likevel ikke aktuelt.

– Har bestemt meg for å stå over denne sesongen og konsentrere meg om å gjøre et solid comeback i 2016-sesongen, melder Thorkildsen på Twitter.

Sørlendingen har blant annet to OL-, ett VM og to EM-gull i medaljesamlingen.

– Ingen dramatikk
Trener Åsmund Martinsen understreker det ikke ligger noe dramatikk i at Thorkildsen ikke kommer til å konkurrere denne sesongen.

– Han tok avgjørelsen på bakgrunn av de skadeproblemene han har opplevd og operasjonen i fjor. Det tok dessverre litt lengre tid å komme tilbake til konkurranseformen enn Andreas hadde håpet. Så det ligger ikke noe dramatikk i dette, forteller Martinsen til TV 2 Sporten.

– Hadde Thorkildsen et håp om å konkurrere denne sesongen?

– Ja, han hadde jo håpet på det om rebabiliteringen hadde gått fort og smertefritt. Men det tok dessverre litt lengre tid enn det vi hadde håpet, sier spydesset sin trener.

– Tar ingen sjanser før Rio-OL
Martinsen forteller at én av grunnene til at Thorkildsen ikke konkurrerer denne sesongen, er at spydkasteren ikke vil ta noen unødvendige sjanser før Rio-OL neste år.

– Det er Rio vi jobber mot. Og vi ønsker ikke å ta noen forhastede avgjørelser som fører til at Andreas blir skadet igjen. Vi ønsker å være på den sikre siden, slik at han får det mest optimale opplegget neste år. Det er helt klart Rio som er hovedmålet og det er det vi jobber mot å prestere best mulig i, poengterer Thorkildsens trener.

(©NTB/TV 2 Sporten)