Disse pølsene imponerte Norges Grillmester-dommerne mest

Pølsemakeren stakk av med seieren i semifinalen i matlagingsprogrammet.

DANSK: I første oppgave i semifinalen valgte Benedicte og Ken Harald å lage dansk medister med klassisk tilbehør. Oppskriften får du nedenfor. Foto: TV 2
DANSK: I første oppgave i semifinalen valgte Benedicte og Ken Harald å lage dansk medister med klassisk tilbehør. Oppskriften får du nedenfor. Foto: TV 2

I mandagens semifinale av Norges Grillmester ble det til slutt klart at disse fire parene går videre til onsdagens finale: søskenparet Sylvia og Luis Vavik, bestekompisene Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen og samarbeidspartnere Benedicte Brubakken og Ken Harald Iversen. 

Sistnevnte par jobber til daglig som pølsemaker og kryddergrossist, og det var derfor muligens ikke overraskende at de stakk av med tittelen «ukas grillmester» etter å ha tatt fatt på oppgaven å lage pølser til dommerne. 

Få vinneroppskriftene nedenfor! 

Dansk medister med løk, agurkmiks, remulade og potetsalat

Dansk medister (til ca. 1 kg pølse)

  • 600 g svinenakke
  • 400 g sideflesk/buklist
  • ca. 15 g salt
  • ca. 3-4 g pepper
  • ca. 2-3 g allehånde
  • ca. 2-3 g muskatnøtt
  • ca. 40 g hakket løk som er surret i panna
  • smak til med løkpulver
  • 5 meter svinetarm

Kvern kjøttet, pass på å blande inn nok fett. Tilsett løk som er surret i stekepanne. Tilsett så allehånde, sort pepper og salt. Til slutt revet muskatnøtt. Stopp ut i tarm og svies lett på grillen.

Agurkmiks:

  • 1/2 agurk
  • 2stk sylteagurk og 0,1dl kraft av sylteagurk
  • 1/2 løk

Slangeagurk, sylteagurk og løk kuttes i smått. Ha over 3 ss med lake fra sylteagurk.

Remulade:

  • 100 g majones.
  • Creme fraiche, 200 g creme fraiche.
  • 2 stk sylteagurk og 0,1dl sylteagurkkraft.
  • Kapers, 20 g
  • Sukker, 10 g
  • Salt, 5 g
  • Pepper, 5 g

Majones og creme fraiche blandes. Sylteagurk kuttes i små terninger. Kapers hakkes. 3 ss agurklake has i og blandes inn med 1 ts salt, litt pepper og 1 ts sukker.

Potetsalat

  • Danske kartofler, 0,5 kg
  • Sennep, 10 g
  • Remulade, 100 g
  • Olje, 0,1 dl
  • Salt, 10 g
  • Pepper, 5 g

Potetene kokes, blandes med 2 ss av remuladen pluss 1 ss sterk sennep. Toppes med litt olivenolje, salt og pepper.

Thüringen-bratwurst med sennep, potetsalat og sauerkraüt med kapers og bacon

Thüringen-bratwurst (til ca. 1 kg pølse):

  • 600 g svinenakke
  • 400 g flesk
  • Ca. 3 g koriander
  • 10 g hakket løk surret i panna
  • 2 ts løkpulver
  • 15 g salt
  • 2-3 g pepper
  • 1 ss hel karve
  • 5 meter svinetarm

Kvern svinenakke og bland inn bra med flesk, kna inn hel kavre, hakket løk som er surret, løkpulver, koriander, salt og pepper, svies av og legges i bad med øl, sennepsløk og koriander.

Sauerkraut:

  • Kål, 500 g
  • Løk, 150 g
  • Kraft fra okse, 1dl
  • Baconfett 4 ss
  • ½ laurbærblad
  • 2 stk einebær
  • 3 stk nellik
  • 4 ss eddik

½ kål finsnittes sammen med ½ løk, has i en kjele med 1 dl kraft, ½ laurbærblad, 2 einebær, 3 nellik, 1 ts salt, 1 ts pepper, 4 ss eddik, 1 ts sukker. Kokes i 40 min, smakes til med salt. Toppes med sprøstekt bacon og kapers før servering.

Sennep:

  • 3 ss sennepsfrø
  • 3 ss sennepspulver
  • 3 eggeplommer
  • 1 dl olje
  • 1 ss vann
  • 2 ss eddik

2 eggeplommer, 1 ss vann, 2 ss eddik piskes til fin konsistens, 1 dl olje piskes inn sammen m/ sennepsfrø og sennepspulver.

Potetsalat:

Poteter, rødløk, kapers, suragurk, sennep, creme fraiche.

Se finalen av Norges Grillmester onsdag klokken 20.00 på TV 2.