Andrea Pirlo klarte ikke holde tårene tilbake etter tapet i Mesterliga-finalen. Her får han trøst av lagkamerat Paul Pogba. Foto: Scanpix/ AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Andrea Pirlo klarte ikke holde tårene tilbake etter tapet i Mesterliga-finalen. Her får han trøst av lagkamerat Paul Pogba. Foto: Scanpix/ AFP PHOTO / OLIVIER MORIN

Pirlo: – Tårene var ikke et farvel med Juventus

Andrea Pirlo sier tårene etter Mesterliga-finalen var på grunn av tapet – ikke at han forlater Juventus. 

Bildene av en gråtende Andrea Pirlo på Olympiastadin i Berlin etter finaletapet for Barcelona gikk verden rundt lørdag. 

Det blir nå spekulert i om at 36-åringen kommer til å forlate Juventus og Europeisk fotball og at tårene betydde et farvel til klubben han har spilt for siden 2011. 

– Var tårene mine farvel til Juventus? Nei. De var fordi vi tapte. Det er en mulighet jeg ikke kommer til å få igjen, sier Pirlo til Sky Italia ifølge Daily Mail. 

Veteranen klarte ikke holde tårene tilbake da dommer Cüneyt Çaki blåste i fløyta og 1-3-tapet var et faktum. Han fikk blant annet trøst av lagkamerat Paul Pogba.  

Juventus-direktør: – Andrea er et ikon
Før kampen uttalte Pirlo at han ville gi seg på aller øverste nivå dersom det ble Mesterliga-triumf lørdag kveld. USA og Liverpool har blitt nevnt som et alternativ for Pirlo dersom han nå forlater klubben. 

Juventus-direktør Giuseppe Marotta sier at han ikke ønsker at Pirlo skal forlate Torino-klubben og at han forstår hans reaksjon. 

– Andrea er et ikon innen italiensk fotball og han har også blitt et Juventus-ikon. Det er forståelig at en spiller som har gitt oss så sterke følelser over så mange år feller noen tårer. Det skulle bare mangle at  han også ikke har de samme følelsene, sier han. 

Khedira på vei inn
– Nå er sesongen over og fra og med i morgen vil vi ha møter med spillere som det spekuleres i om forsvinner. Det kommer ikke til å bli enkelt å erstatte Pirlo i så fall, sier han videre og understreker det 
at han nå er nær ved hente Sami Khedira ikke nødvendigvis betyr at Pirlo forsvinner.

–  Vi er i kontakt med Sami Khedira og jeg kan ikke bekrefte hans ankomst før det er helt offisielt og alt er i boks. Han vil styrke en allerede mer enn tilfredsstillende midtbane.