Fofana og Knudtzon fikset Lillestrøm-seier mot Viking

Veton Berishas Viking-redusering hjalp lite mot lynraske Erling Knudtzon og co.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm-Viking 2-1

Se sammendrag øverst.

Slik var kampen fra dommerens og LSK-trenerens synsvinkel!

To scoringer fra henholdsvis Moryké Fofana og Erling Knudtzon var akkurat nok til å sikre Lillestrøm tre poeng mot Viking.

Dermed var Veton Berishas scoring for gjesten til ingen nytte, og Lillestrøm kunne juble for seier.

Fofana: – En lagseier
– Målet mitt var flott, men det viktigste var at vi vant, sier kampens første målscorer Moryké Fofana til TV 2 like etter kampen.

– Jeg tar ikke æren for dette alene. Dette var en lagseier, og hele flaget fortjener ros, fortsetter ivorianeren.

Lillestrøm-treneren: – I dag måtte vi kjempe hardt
Lillestrøm-trener Rúnar Kristinsson var storførnøyd etter å ha se spillerne sine sikre laget tre poeng mot tabellnabo Viking.

– Vi får kontakt med lagene foran oss på tabellen, men i dag måtte vi kjempe hardt hele kampen. Vi møtte et godt lag i dag, sier islendingen og fortsetter:

– Guttene legger led en fantastisk innsats i dag. Jeg er så utrolig stolt i dag.

Jonevret: – Dette var unødvendig
Kjell Jonevret var fattet, men også skuffet over ikke å få med seg poeng fra Åråsen.

– Vi taper kampen i løpet av de siste ti minuttene i 2. omgang. Dette var unødvendig. Man må være fokusert og skjerpet i 90 minutter. Sett bort i fra de ti minuttene før pause har vi grei kontroll, sier svensken.

Fofana fikset 1-0
Lillestrøm begynte best, men etter hvert kom Viking mer inn i kampen. Etter at halvtimen var unnagjort på Åråsen gikk oppgjøret inn i en forholdsvis daff periode, men det skulle ikke ta lang tid før det løftet seg igjen.

Sju minutter før hvilen var nemlig hjemmelagets første scoring for kvelden et faktum. Fredrik Krogstad rullet ballen bort til Moryké Fofana, som satte fart fremover og avsluttet på lekkert vis i Viking-keeper Iven Austbøs lengste hjørnet.

Doblet ledelsen
Like før pause satt den på ny for hjemmelaget. Erling Knudtzon tok med seg ballen innover i banen og brente til mot Viking-målet. Iven Austbø måtte gi retur – Knudtzon fikk tilbake ballen – og løftet den fint over Austbø og i mål til 2-0.

Etter pause måtte Viking for alvor frem i angrep, og i løpet av de første 15 minuttene av 2. omgang var det gjestene fra Stavanger som virket hvassest på Åråsen. Like før kampuret passerte 60 minutter ble Veton Berisha spilt alene gjennom, og sikker som banken knallet unggutten inn 1-2-reduseringen til Viking.

– Ikke spesielt høy kvalitet
I perioden som fulgte hadde lagene hver sin halvsjanse før Viking etter hvert tok over kampen igjen. Men blåtrøyene stod høyt i banen med mange folk, noe som bydde på flere kontringsmuligheter til lynkjappe Erling Knudtzon og Lillestrøm. Etter hvert hevet også vertene seg rent spillmessig og man fikk se et jevnere kampbilde.

– Det er ikke spesielt høy kvalitet over det vi ser her akkurat nå, kom det fra Drillo i kommentatorboksen i det kampen gikk inn i de ti siste minuttene.

Særlig høy kvalitet var det heller ikke de siste ti. Viking trillet mye ball, men lykkes ikke i å spille seg til de helt store sjansene, og da tidenes første «kameradommer» Ola Hobber Nilsen blåste av etter 93 minutter var det kanarifansen som kunne juble for seier og tre poeng.

Sjekk tabellen på altomfotball.no!