Demidov Brann-helt etter at Åsane ledet 2-0 til pause

Unngikk pinlig tap i lokalderbyet.

Åsane-Brann 2-3

Se videosammendrag av kampen øverst!

– Vi har vært helt jævlig dårlige, sa Vadim Demidov til C More på stillingen 2-0 til Åsane i pausen. 35 minutter ut i 2. omgang avgjorde kapteinen kampen for Brann.

Joachim sendte Åsane i føringen allerede før det var spilt tre minutter. Kristoffer Nesse Stephansen la på til 2-0 før pause, men kampen var langt i fra avgjort.

Bismark Acosta satte inn 1-2, Marcus Pedersen utlignet til 2-2 før kaptein Vadim Demidov tok saken i egne hender og avgjorde kampen i Branns favør.

Brann-treneren: – Det er håp
– Dette var en veldig rar kamp. Guttene ville så gjerne, men når vi kommer utpå her i 1. omgang er vi ikke i nærheten. Vi er nervøse og taper altfor mange dueller. Åsane spiller godt og kunne ledet mer enn 2-0 da vi gikk til pause, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til C More.

– Vi tok oss en skikkelig prat i pausen, og det at vi greier å snu dette er vi selvsagt fornøyde med. Da er det virkelig håp, fortsetter treneren.

Åsane-treneren: – Gleder oss over prestasjonen
Åsane-trener Kjetil Knudsen innrømmer at det er surt å stå igjen med null poeng etter å ha ledet 2-0 til pause, men velger likevel å fokusere på det positive.

– Jeg er utrolig stolt over denne prestasjonen. Egentlig har vi begge hendene på alle poengene, men vi har oss selv å takk for at dette ikke går. Uansett, mye bra. Prestasjonen er god, og det gleder vi oss over. Men det er selvsagt surt å gå tomhendte hjem etter dette, sier Knutsen.

Tidlig scoring, dobbelsjanse og annullert mål
To minutter og 46 sekunder tok det før hjemmelaget kunne juble for kampens første scoring. Senai Hagos slo ballen inn og forbi hele Brann-forsvaret til en umarkert Joachim Soltvedt, som alene med Kenneth Udjus hadde få problemer med å sende Åsane i ledelsen.

Og bare tre minutter etter kunne det fort stått 2-0 på Myrdal. Men denne gangen reddet Udjus både forsøk nummer én og to fra Åsanes Niklas Lerpold. Redde gjorde derimot ikke Brann-keeperen et kvarter seinere, men Brann-fansen kunne puste lettet ut da dommer Espen Eskås annullerte Lerpolds scoring.

Headet inn 2-0
I det kampen passerte halvtimen ble det derimot stille i Brann-svingen. Målscorer Soltvedt slo ballen inn i feltet, der Kristoffer Nesse Stephansen ruvet høyest og headet inn 2-0.

Et lite kvarter seinere gikk lagene til pause på stillingen 2-0 til Åsane.

– Vi jobber veldig hardt og spiller som et lag. Unngår vi baklengs i 2. omgang, vinner vi kampen, sa dagens første målscorer Joachim Soltvedt til C More i pausen.

Brann-kaptein Vadim Demidov var mildt sagt langt i fra fornøyd med Branns innsats de første 45 minuttene.

– Vi har vært helt jævlig dårlige. Nå må vi begynne å stå opp for hverandre. Dette er fryktelig svakt, tordnet Demidov.

Acosta reduserte
Men tross en 15 minutter lang og helt sikkert intens pauseprat i Brann-garderoben, fortsatte Åsane å ta nye grep om kampen i innledningen av 2. omgang.

Etter hvert kom imidlertid – de for anledningen – svartkledde mer med, og like før kampuret på Myrdal passerte 60 minutter satte midtstopper Bismark Acosta inn 1-2 reduseringen etter et frispark signert Kristoffer Larsen.

I perioden som fulgte tok Brann ytterligere over, og presset hjemmelaget bakover på banen. Marcus Pedersen brente et par sjanser, men Åsane slapp med skrekken og greide etter hvert også å komme tilbake på det samme sporet de hadde vært på i 1. omgang.

Snudde kampen på fem minutter
Men det var Brann som var giftigest foran mål. Helt ut av «ingenting» sendte Kasper Skaanes en ball inn i feltet der Marcus Pedersen fikk stå helt alene og nikke inn utligningen i en bue over keeper Martín Sanchez Olsen.

Fem minutter seinere gjorde Vadim Demidov som Pedersen – riktignok i duell med flere Åsane-spillere – og headet inn en corner signert Erik Huseklepp til 3-2 og stormende jubel blant Brann-fansen.

Sjekk tabellen på altomfotball.no!