Foto: AFP Photo. Montasje. TV 2.
Foto: AFP Photo. Montasje. TV 2.

Fotballryktene: – Disse to er van Gaals neste kjøp

Mens Brendan Rodgers skal være lysten på Burnley-spiller.

62 dager.

Så lenge er det igjen til Premier League 2015-2016 starter. 

Det høres unektelig lenge ut, men ryktene om hvem som kommer og går holder oss i alle fall i live gjennom disse tunge Premier League-løse søndagene.

Ingen i fotballen har noen gang brydd seg om å holde hviledagen spesielt hellig. Det har ikke vi tenkt til å begynne med heller. Søndag er nemlig alltid en god dag for spinnville rykter i de engelske tabloidene.

De følgende bør du få med deg.

At Manchester United trenger forsterkninger er det liten tvil om, men spørsmålet nå er snarer på hvilke bekostninger spillere blir hentet. Ifølge spanske AS skal nemlig Real Madrid være villige til å selge selveste Karim Benzema til klubben. Det gjør de i all hovedsak for å lettere få David de Gea andre veien. Louis van Gaal er nemlig svært skeptisk til å kvitte seg med spanjolen, men med bare ett år igjen på kontrakten, pluss et eventuelt kjøp av Benzema, skjønner nok nederlenderen hvilken vei det bærer. Prisen for den franske spissen, som også har vært heftig linket til Arsène Wenger og Arsenal, skal angivelig ligge på rett i overkant av 300 millioner kroner. Uniteds nestformann, Ed Woodward, møtte også Benzemas agent tidligere denne uken.  

En annen mann på vei til Old Trafford skal vært Petr Cech. Chelsea-målvakten har også han vært sterkt linket til Arsenal, men med de Gea på vei ut skal tsjekkeren være van Gaals foretrukne erstatter. Ifølge en ekspert TalkSport har vært i kontakt med, leder nå United an i kampen om den høyreiste 'keeperen. 

Og vi fortsetter med enda litt Manchester United-relaterte rykter. Juventus gikk tapende ut av lørdagens Mesterliga-finale, men skal allerede være i gang med å forsterke laget til neste sesong. Mannen de vil ha heter Robin van Persie. Daily Mail skriver at Massimiliano Allegri skal være villig til å legge (ikke altfor imponerende) 60 millioner kroner på bordet for nederlenderen, som vil stå uten kontrakt etter den kommende sesongen. Van Persie skal imidlertid selv ha lyst til å bli værende, blant annet på grunn av familien, og mener han har fire år igjen på øverste nivå. En eventuell overgang til Juventus vil uansett være avhengig av om Edinson Cavani eller Gonzalo Higuaín tar turen til Juventus Stadium denne sommeren. 

Kieran Trippier er ikke et navn i samme klasse som de nevnt over, men verken det, eller det faktum at han rykket ned med Burnley i den nylig avsluttede sesongen, skremmer Brendan Rodgers. Liverpool-sjefen er på desperat jakt etter et ny høyreback, og skal ifølge Express ha satt inn siktet på 24-åringen.

Morgan Schneiderlin til Arsenal? Etter så mange rykter i så mange år burde det snart skje noe, men rapportene søndag morgen tyder på at Wenger kanskje ikke er så interessert likevel. I alle fall ikke til den prisen Southampton krever. Daily Mail skriver at sørkystklubben vil ha 300 millioner kroner for midtbanespilleren, noe Wenger, som tradisjon tro alltid er sparsommelig med pengene, synes er noe i overkant. Arsenal skal ha begynt å se seg rundt etter andre alternativer, noe som kan åpne døren for Manchester United.

Erkerival Tottenham skal ifølge Daily Star lede an i kampen om en annen ettertraktet spiller: Yannick Bolasie. Kantspilleren fra Crystal Palace ble angivelig en interessant mann for Liverpool etter en rekke spektakulære prestasjoner i løpet av den andre halvdelen av sesongen, men nå skal altså Tottenham ha meldt seg på i kampen og vel så det. I et forsøk på å skremme bort interessentene, sa Alan Pardew i mai at Bolasie vil koste i overkant av 350 millioner kroner.

Men Pardew trenger kanskje å selge Bolasie om han skal klare å hente inn de spillerne han vil denne sommeren. Football.fr skriver nemlig at Pardew vil hente sine tidligere elever Loïc Remy og Yohan Cabaye, men å hente spillere fra Chelsea og Paris Saint-Germain er ikke nødvendigvis det billigste man gjør.

Pardews gamleklubb, Newcastle, vil ifølge enkelte personer med stor kjennskap til klubben ansette Steve McClaren som ny trener i den nærmeste fremtid. Og McClaren skal allerede ha begynt å forberede seg til jobben. Daily Star mener å vite at Micah Richards kommer til å bli den første han henter til klubben. Richards kontrakt med Lazio løp ut etter sesongen og vil være tilgjengelig for en gratis overgang. Den tidligere City-spilleren kan i så fall bli Daryl Janmaats erstatter på høyrebacken. Janmaats fremtid skal nemlig være noe usikker, og van Gaal skal være en beundrer. 

Kevin Mirallas kan også være på vei bort. Belgieren skal ifølge Het Laatste Nieuws, skriver Sky Sports, være lysten på en overgang til Monaco. Målet for Everton-spilleren skal nemlig være å spille Mesterliga-fotball.

Og om Mirallas skulle gå, er Roberto Martínez interessert i å knytte til seg en gammel Premier League-kjenning. Raul Meireles, mannen med sveisen og tatoveringene, er ifølge det tyrkiske nettstedet Haberturk på vei til Everton etter å ha blitt fristilt av Fenerbache.