KLAR: Tom Cleverley er klar for fem år i Everton. Foto: Scanpix.
KLAR: Tom Cleverley er klar for fem år i Everton. Foto: Scanpix.

Everton signerte spiller fra United

Klar for fem år i Everton.

Tom Cleverley er klar for Everton.

Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Kontrakten hans med Manchester United går ut 1. juli og derfor stod engelskmannen fritt til å signere for ny klubb. Det har Cleverley nå gjort for fem år med blåtrøyene fra Merseyside.

25-åringen er den første signeringen Everton-manager Roberto Martinez gjør i sommer. De to jobbet sammen da Cleverley var på lån i Wigan i 2010/11-sesongen. Da var Martinez Wigan-manager.

– Vi er ekstremt glad for å kunne ønske Tom velkommen til Everton og jeg vet om mange grunner til at fansen vil glede seg til at han skal representere klubben vår, sier Everton-manageren til klubbens hjemmeside.

– Han er 25 år og har representert landslaget, Tom har erfaringen med å vinne trofeer og har hatt en stor rolle i en krevende klubb. Jeg har jobbet med ham tidligere og jeg vet hvilken karakter han har. Med støtte fra fansen, vi får en veldig spesiell fotballspiller, fortsetter Martinez.

Cleverley har ikke hatt tillit fra Manchester Uniteds manager Louis van Gaal og ble før sesongstarten i fjor sendt på lån til Aston Villa. Totalt fikk 25-åringen 79 kamper og scoret fem mål for Manchester United.

25-åringen har ikke bare signert for ny klubb. Fredag kom også meldingen om at engelskmannen er kalt inn i troppen til Roy Hodgson for å erstatte Ryan Mason som måtte trekke seg på grunn av en skade.