MESTERLIGA-FINALE: De fleste på landslaget tror Messi og Neymar kan juble for Mesterliga-tittelen. FOTO: Montasje/Scanpix.
MESTERLIGA-FINALE: De fleste på landslaget tror Messi og Neymar kan juble for Mesterliga-tittelen. FOTO: Montasje/Scanpix.

Landslaget slår fast: – Dette laget vinner Mesterligaen

Lørdag kveld spilles Mesterliga-finalen mellom Juventus og Barcelona. Det norske landslaget har en klar favoritt.

OSLO (TV 2): Mandag møter det norske landslaget Sverige på Ullevaal, men før den tid spilles det en stor fotballkamp på Olympiastadion i Berlin.

Juventus møter Barcelona i Mesterliga-finalen, i en kamp som opptar de fleste fotballinteresserte - deriblant det norske landslaget.

TV 2 gjennomførte en spørrerunde med noen av de norske landslagsspilllerne for å høre hvem de mener vinner Mesterliga-finalen.

Stefan Johansen:
– Barcelona vinner. De er verdens bete lag, enkelt og greit. Jeg har sett mye av Barcelona denne sesongen, og i mine øyne er det ingen lag som er i nærheten. Det er selvfølgelig lag som Juventus, Chelsea og Real Madrid, men Barcelona er i en egen klasse.

Per Ciljan Skjelbred:
– Det er to gode lag, men om Barcelona har en bra dag offensivt så tar de det. Om Barca har en dårlig dag kan Juventus ta det med sin gjerrighet. Dersom Messi er på nett så tror jeg Barcelona tar det.

Håvard Nordtveit:
– Jeg tror Juventus vinner. Jeg tror Ter Stegen (tidl. lagkamerat) holder nullen, men jeg tror Juventus tar det. Kynismen til de italienske lagene er helt utrolig. Det er vanskelig å score mål på de, men det er tross alt Barcelona som kommer. Juventus har ikke noen hvem som helst heller. På en måte føler jeg på meg at det blir 0-0, og at Juve tar det i ekstraomgangene.

Alexander Tettey:
– Barcelona er favoritter, men som vi vet kan mye skje i en finale. Det er Messi da, om Juventus klarer å stoppe Messi, så har de en mulighet.

Omar Elabdellaoui:
– Jeg tror Barcelona vinner. Jeg er Barcelona-fan og de har sett veldig gode ut i år. De er altfor sterke for Juventus.

Rune Almenning Jarstein: 
– Det ville vært feil å si noe annet enn Barcelona, men Juventus har imponert meg når jeg har sett de spille. Nå mister de Chiellini og Barcelona har tre der fremme som er fantastiske, så det teller nok i deres favør. 

Mats Møller Dæhli:
– Jeg tror Barcelona vinner og holder med de i den kampen. Jeg tror rett og slett de har det beste laget. De spiller etter min mening den beste fotballen i verden akkurat nå.

Vegar Eggen Hedenstad:
– Jeg tror Barcelona tar det lengste strået. De er et bedre fotballag, og med den angrepstrioen så har de bra trøkk der framme.

Per-Mathias Høgmo: 
– Det er en kjempespennende kamp, mellom to fotballkulturer. Barcelona representerer den spanske og lekne stilen, mens Italia og italienske lag har en egen evne til å vinne EM, VM og Mesterligaen. Det er basert på Sacchi sine gamle legendariske utvikling av soneprinsippene, de har en sterk forsvarskultur. Det er fundamentet i Juventus sitt spill, så det blir spennende å se hvordan de klarer å demme opp for Barcelonas angrepsrekke. Det blir også interessant å se hvordan Barcelona håndterer balansen i laget med tanke på å unngå kontringer i mot. Det kan forventes et fyrverkeri av en fotballkamp, men jeg tror Barcelona vinner. De er favoritter på bakgrunn av at de har en Messi som nå er i fantastisk god form.

De to unge keeperne som har trent med Norge før landskampene, Kjetil Haug (16) og Per Kristian Bråtveit (19), har også sine tanker om hvem som vinner.

De går litt mer i mot sine rutinerte kamerater.

Kjetil Haug:
– Jeg har ekstra tro på Barcelona, men det hadde vært morsomt om et italiensk lag vant. Jeg tror på Barca, men håper på Juventus. Messi mot Buffon kan bli en fin og viktig duell.

Per Kristian Bråtveit:
– Jeg tror og håper på Juventus. Jeg liker ikke Barcelona. Hadde vært kjekt om Buffon hadde hatt noe å si for resultatet.