TIL SALGS: Den forsvunnede Beatles-gitaren er omsider kommet til rette, og nå skal den auksjoneres bort til høystbydende. Foto: NTB Scanpix
TIL SALGS: Den forsvunnede Beatles-gitaren er omsider kommet til rette, og nå skal den auksjoneres bort til høystbydende. Foto: NTB Scanpix

John Lennons gitar kan bli din for en svimlende sum

Den verdifulle Gibson-gitaren var forsvunnet i over 50 år. Nå er den til salgs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

John Lennons gitar fra 1962 var forsvunnet i 50 år, men nå er den omsider kommet til rette igjen og skal selges på en auksjon i høst, melder Reuters.

Gitaren ble kjøpt av Lennon i Liverpool, og den er forventet å nå en pris på mellom 600.000 og 800.000 dollar (4,8 - 6,4 millioner norske kroner) når den selges på auksjon i høst.

Var sporløst forsvunnet

Kanskje blir dette gitaren som slår alle rekorder og blir dyrere enn Bob Dylan el-gitar, som i 2013 gikk for hele 965.000 dollar.

Gitaren forsvant i 1963 under en av Beatles julekonserter, og Lennon snakket flere ganger om at han savnet den og at han kunne ønske han fortsatt hadde den. 50 år senere dukket den opp etter at en mann angivelig hadde kjøpt den i en bruktbutikk.

Gitaren har blitt nøye undersøkt av eksperter, og serienummeret, trefibrene og skrapemerkene har blitt analysert. 

Spilte i «Love Me Do»

Gitaren skal være den samme som ble brukt under innspillingen av «Love Me Do», og den har blitt brukt på en rekke konserter.

Lennon døde i desember i 1980 etter å ha blitt skutt av en fan.