Molde-smell mot bunnlag:
– Vi var svake og puslete

Tromsø kjempet med nebb og klør – og fikk betalt.

Tromsø-Molde 2-0

Se videosammendrag av kampen øverst!

Saken oppdateres!

Kent-Are Antonsen fikset 1-0 fra 25 meter før Marcus Hansson doblet ledelsen da han satte inn Tromsøs tusende scoring på det øverste nivået.

De siste 20 minuttene presset Molde noe vanvittig på for scoring, men en svært opplagt 20-åring i Tromsø-målet, Pål Vestly Heigre, stoppet det ene forsøket etter det andre. Dermed må Tor Ole Skullerud og co reise tomhendte igjen etter å ha tapt 0-2 mot bunnlaget fra «Nordens Paris».

Keeper-helten skryter av forsvaret
– Guttene foran meg var bare helt fantastiske i dag. All ære til dem, kommer det fra en av flere Tromsø-helter, Pål Vestly Heigre, like etter kampslutt.

– Dette var utrolig moro. Men jeg vil som sagt skryte av forsvaret vårt i dag. De var sinnssykt gode! fortsetter keeperen som høster gode ord fra Tromsø-trener Steinar Nilsen.

– Han gjør noen fantastiske redninger i dag. Denne kampen var bare veldig spesiell. Molde er det beste laget vi har spilt mot her oppe i år. Men vi spiller med en fantastisk moral, og da vinner vi fortjent, sier Nilsen.

At Tromsø vant fortjent, er Molde-trener Tor Ole Skullerud enig i.

– I 1. omgang var vi svake og puslete, og selv om vi gjør et ærlig forsøk i 2. omgang, så vinner Tromsø fortjent. Først og fremst er jeg skuffet over 1. omgangen. Vi springer for mye på tvers og gjør for mange dumme valg, sier Skullerud.

Frisparksuser
Etter noen fartsfylte åpningsminutter, der både hjemmelaget og bortelaget gikk hadde hatt hver sin forholdsvis store sjanse, var det Tromsø og Kent-Are Antonsen som først fant veien til nettmaskene.

Venstrebacken klinket til på et frispark fra snaue 25 meter, ballen gikk via Molde-muren og snek seg forbi en utspilt Ørjand Nyland.

Straffebom
Fire minutter seinere skulle det ta ytterligere av på Alfheim. Molde-keeper Nyland felte Magnus Andersen inne i 16-meteren og dommer Trygve Kjensli pekte på straffemerket.

Zdenek Ondrásek var mannen som skulle doble Tromsø-ledelsen, men straffesparket fra tsjekkeren var for løst, Nyland slengte seg riktig vei og reddet.

– Der hadde Tromsø en unik mulighet. Det er hjemmelaget som virker sterkest her for øyeblikket, konstaterte Drillo fra kommentatorboksen tross Ondráseks straffemiss.

Mål nummer 1000
Om Tromsø-fansen fikk seg en liten knekk etter Ondráseks straffemiss, skulle de raskt komme seg opp i stående igjen.

For i det kampuret passerte 30 spilte minutter smalt det på ny for hjemmelaget. Magnus Andersen la inn, og på vakkert vis flikket Marcus Hansson inn det som ikke bare var 2-0 – men også Tromsøs mål nummer 1000 i den øverste divisjonen – til stormende jubel blant hjemmefansen.

– Man kommer langt med tæl og innstilling, og det har Tromsø mest av nå, kom det fra Drillo.

Nyland i pausen: – Vi må skjerpe oss!
Da de to algene tuslet i garderobene etter 45 underholdende minutter stod det fortsatt 2-0 til det rød- og hvitstripede.

I pausen var Tromsøs andre målscorer Marcus Hansson opptatt av at kampen langt i fra var avgjort.

– Vi må fortsette å fighte, det gjenstår én omgang. Vi må bare bite godt fra oss, sa svensken til TV 2.

Molde-kaptein Ørjan Nyland var naturligvis ikke fornøyd med sitt eget lags prestasjoner i den første omgangen.

– Det var ikke dette vi hadde sett for oss. Det var dårlig over hele linjen, så nå må vi bare skjerpe oss, kom det fra landslagsmålvakten.

Vestly Heigre holdt Tromsø inne i kampen
I starten av 2. omgang kunne man se tendenser til at Tromsø hadde lagt seg noe mer bakpå. Molde hadde ballen mest, men de store sjansene uteble. I hvert fall frem til det gjenstod snaue 20 minutter.

Unge Sander Svendsen dunket til på volley, men en svært pigg Pål Vestly Heigre i Tromsø-målet reddet mesterlig.

Annullert scoring
Like etter headet bortelagets Ola Kamara ballen i mål forbi Tromsø-keeperen, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Og nå begynte Molde virkelig å få dreis på sakene. Like etter det annullerte målet fikk Kamara nok en mulighet foran Tromsø-målet. Men Vestly Heigre viste igjen at Tromsøs keeper-problemer er ordnet opp i og stoppet forsøket fra Molde-spissen.

– Det er enveiskjøring nå, uttalte Drillo etter de blåkleddes sjansebonanza.

Enveiskjøring var det også resten av kampen, men Molde greide ikke å få ballen i mål, og måtte således reise tomhendte hjem fra «Nordens Paris».

Slik startet lagene:
Tromsø: Heigre, Norbye, Ødegaard, Wangberg, Antonsen, Landu Landu, Johansen, Hansson, Moldskred, Ondrásek, Andersen.
Molde: Nyland, Linnes, Toivio, Forren, Flo, Svendsen, Hussain, Singh, Elyounoussi, Høiland, Kamara.

Sjekk Tippeliga-tabellen på altomfotball.no!